Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/68242/su-kaspersky-industrial-cybersecurity-saugumo-sprendimu-pramones-imone-pasieke-368-proc-investiciju-graza/spausdinti/

Su „Kaspersky Industrial CyberSecurity“ saugumo sprendimu pramonės įmonė pasiekė 368 proc. investicijų grąžą

Publikuota: 2019-05-27 16:25
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Kaspersky Industrial CyberSecurity“ (KICS) – specialių technologijų (OT) ir pramonės kontrolės sistemų (ICS) saugumo sprendimas, vienai jį naudojančiai pramonės kompanijai sutaupė 2,2 mln. JAV dolerių. Šią informaciją atskleidė „Total Economic Impact™“ (TEI) tyrimas, kurį užsakė „Kaspersky Lab“, o 2019 m. balandžio mėn. pristatė „Forrester Consulting“. „KICS for Nodes“ yra pritaikytas išspręsti įvairius grėsmių faktorius pramonės srityje bei užtikrinti, kad klientas išvengtų išlaidų, susijusių su sistemos neveiklumu, OS atnaujinimais ir senų antivirusinių naudojimu. Bendra sprendimo kaina siekė 470 950 JAV dolerių, bet po trejų metų kliento investicijų grąža pakilo iki 368 proc.

Šiuo metu pramoninėms įmonėms kylantis kibernetinių grėsmių lygis yra stabilus. 2018 m. kenkėjiška veikla buvo sėkmingai aptikta ir užkirsta beveik pusėje visų ICS kompiuterių (47 proc.). Įvykus kibernetiniam incidentui, įmonės gali patirti prastovas, gamybos linijos sutrikimus arba netgi rizikuoti savo darbuotojų saugumu. Todėl OT ir ICS infrastruktūrai būtinas specialus požiūris į kibernetinį saugumą. Labai svarbu įdiegti specialų OT / ICS saugumo sprendimą: tradicinė IT apsauga efektyviai neveikia OT tinkluose ir gali būti nesuderinama su plačiai gamyboje naudojamais valdikliais, „IoT“ įrenginiais ar konkrečia SCADA programine įranga.

Specialus saugumo sprendimas ne tik apsaugo nuo sudėtingų kibernetinių grėsmių, bet ir yra daug labiau ekonomiškas. Jis suprojektuotas taip, kad atitiktų pramoninių kompiuterių bei jų tinklų charakteristikas. Taip pat jis netrukdo naudoti pramoninę įrangą ir neįtakoja darbo eigos. „Forrester“ tyrimas parodė, kad įmonė, kuri naudojo šį saugumo sprendimą, išvengė su prastovomis susijusių išlaidų (1,7 mln. JAV dolerių). Tai sudarė 77 proc. visos naudos, kurią pasiekė „KICS for Nodes“ įdiegimas.

Tyrimo metu taip pat buvo nustatyta, kad bendrovė sugebėjo sutaupyti didelę pinigų sumą, skirtą produktų atnaujinimui. Naudojant tradicinius antivirusinius sprendimus buvo būtina atnaujinti pramoninės įrangos operacines sistemas, kad jos atitiktų naujesnes versijas ir būtų tinkamai suderintos. Šių atnaujinimų atsisakymas, naudojant „KICS for Nodes“, leido bendrovei sutaupyti 461 495 JAV dolerius (atlikti vieną atnaujinimą per metus kainuoja apie 600 JAV dolerių). Užbaigusi tradicinių antivirusinių sprendimų atnaujinimus ši bendrovė sutaupė dar 50 000 JAV dolerių.

Remiantis „Forrester“ tyrimo duomenimis: „Apklaustieji išreiškė pasitikėjimą KICS infrastruktūros saugumu. [Apklaustieji] žino, kad su šia specializuota programine įranga jų pramoninės sistemos yra daug geriau apsaugotos, o įmonės saugumo komandos sumažina bendrą kibernetinių pažeidimų riziką.“

„Vyrauja bendras įsitikinimas, kad kibernetinis saugumas yra juodoji skylė, kuri reikalauja išlaidų, bet niekada nesuteikia jokios grąžos. Pirmaujančios pasaulinės mokslinių tyrimų ir konsultavimo įmonės tyrimas atskleidė, kad iš tiesų kibernetinis saugumas gali būti investicija, turinti didelę naudą tiek efektyvumo, tiek finansų požiūriu. Naudojant specialų ICS saugumo sprendimą, o ne tradicinę antivirusinę programą, užtikrinama, kad viena valdymo konsolė pilnai apsaugos tiek naujas, tiek ir senas sistemas. Tai leis įmonėms sutaupyti daug pinigų ir paskirstyti juos svarbesniems tikslams,“ – teigė Georgy Shebuldaev, „Kaspersky Industrial CyberSecurity“ verslo plėtros vadovas.

„Kaspersky Industrial CyberSecurity“ – tai specialus technologijų ir paslaugų portfelis, skirtas apsaugoti pramonės įmonių technologinę veiklą ir elementus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!