Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/67397/nvidia-igalins-directx-raytracing-dxr-palaikyma-ir-su-senesniais-grafikos-procesoriais/spausdinti/

„nVidia“ įgalins DirectX Raytracing (DXR) palaikymą ir su senesniais grafikos procesoriais

Publikuota: 2019-03-20 13:33
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„nVida“ praneša, kad netolimoje ateityje DirectX Raytracing palaikymą gaus senesnės kartos „Pascal“ ir „Volta“ architektūros produktai. Visa tai įmanoma, nes bus remiamasi „Microsoft“ DirectX Raitracing API, kurį gali naudoti visos vaizdo plokštės, jei tik joms užtenka galios. „nVidia“ pateiks tvarkykles, kurios ir įgalins DXR, jų sulauksime kažkada balandį.

„nVidia“ sako, kad jų inžinieriai intensyviai dirbo ties Raytracing optimizacijomis „GeForce RTX“ vaizdo plokštėms ir būtent dėl to dabar įmanoma įgalinti DXR palaikymą senesniems grafikos procesoriams. Kalbama apie „GTX 1080 Ti“ ar ant „GTX 1060“ vaizdo plokštes. Reikia paminėti, kad RTX vaizdo plokštes lyginant su GTX yra maždaug 2-3 kartus greitesnės kai kalbama apie Raytracing apdorojimą. Koks yra realus spartos skirtumas galėsime pamatyti kai pasirodys tvarkyklės ir visa tai galės išbandyti nepriklausomi apžvalgininkai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!