Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/67346/facebook-paskelbe-sutrikimu-priezasti-kaltina-serverio-konfiguracijos-pakeitima/spausdinti/

„Facebook“ paskelbė sutrikimų priežastį: kaltina serverio konfigūracijos pakeitimą

Publikuota: 2019-03-15 14:27
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: LRT.lt

„Facebook“ teigia, kad dėl ilgiausiai jo istorijoje trukusio sutrikimo kaltas „serverio konfigūracijos pakeitimas“, pranešė BBC.

„Vakar mes pakeitėme serverio konfigūraciją, kuri sukėlė kaskadinių problemų seriją. Todėl daugeliui žmonių buvo sunku pasiekti mūsų programas ir paslaugas“, – ketvirtadienį informavo „Facebook“.

„Facebook“ paskelbė sutrikimų priežastį: kaltina serverio konfigūracijos pakeitimą
Asociatyvi nuotr.

Dėl daugiau nei 14 val. trukusio sutrikimo dauguma „Facebook“ produktų buvo neprieinami visame pasaulyje. Socialinių tinklų milžinas visą dieną neskelbė jokio šių sutrikimų paaiškinimo.

„Mes išsprendėme problemas ir mūsų sistemos atsigauna per pastarąsias kelias valandas. Labai atsiprašome už nepatogumus ir vertiname kiekvieno kantrybę“, – atsiprašė „Facebook“.

Kai kurie ankstyvieji pranešimai teigė, kad socialinis tinklas gali būti kibernetinės atakos objektas, bet „Facebook“ tai paneigė.

Paskutinį kartą „Facebook“ socialinio tinklo veikla su didesnėmis veiklos problemomis susidūrė 2008 m., kai naudotojų skaičius socialiniame tinkle siekė tik 150 mln. Dabar socialiniu tinklu per mėnesį naudojasi vidutiniškai 2,3 mlrd. naudotojų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!