Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/67291/intel-procesoriu-trukumas-pabloges-antrame-ketvirtyje/spausdinti/

„Intel“ procesorių trūkumas pablogės antrame ketvirtyje

Publikuota: 2019-03-12 18:36
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Intel“ procesorių tiekimas dar labiau pablogės antrame 2019 metų ketvirtyje. Tokia informacija dalinasi gerai žinomas tinklapis „Digitimes“. Teigiama, kad trūkumas bus jaučiamas ne tik parduotuvėse, kai norima nusipirkti tik procesorių, bet užtektinai procesorių negaus ir „Intel“ partneriai pardavinėjantys nešiojamus ar jau surinktus kompiuterius.

Antrame ketvirtyje kažkiek augs įperkamų nešiojamų kompiuterių pardavimai, tokių kaip „Chromebook“, o taip pat bus daugiau nuperkama nešiojamų kompiuterių su „Core i3“ procesoriais. Būtent tokių nešiojamų kompiuterių ir nuperkama daugiausiai.

„Intel“ procesorių trūkumas pablogės antrame ketvirtyje
Gamintojo nuotr.

„Digitimes“ praneša, kad procesorių trūkumas susidaro dėl pasiūlos ir paklausos neatitikimo. Tokie gamintojai kaip HP, „Dell“ ar „Lenovo“ jautė 5 % didesnę paklausą nei turi procesorių 2018 metų 3 ketvirtyje. Sekančiame ketvirtyje trūkumas buvo irgi 4-5 %. Teigiama, kad net „Apple“ negauna tiek „Intel“ procesorių kiek norėtų. 2019 metų pirmame ketvirtyje labiausiai trūksta „Core i5“ procesorių. Esant tokiems „Intel“ procesorių trūkumams didesnę rinkos dalį pasiima AMD. 2018 metų pirmame ketvirtyje AMD užėmė 9,8 % OEM rinkos, o 2019 metų pirmame ketvirtyje pyrago dalis jau išaugo iki 15,8 %.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!