Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/67096/android-programeles-privales-palaikyti-pie-versija-iki-metu-pabaigos/spausdinti/

„Android“ programėlės privalės palaikyti „Pie“ versiją iki metų pabaigos

Publikuota: 2019-02-25 13:35
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Nuo 2017 metų „Google“ sugriežtino reikalavimus visoms „Android“ operacinės sistemos aplikacijomis ir pradėjo reikalauti, jog visos programėlės „Play Store“ parduotuvėje turėtų atitinkamą API lygį. Pavyzdžiui, praėjusiais metais kompanija paskelbė, jog iki lapkričio mėnesio visos programėlės turi būti suderinamos su „Android 8“ versija.

„Android“ programėlės privalės palaikyti „Pie“ versiją iki metų pabaigos

Analogišką pranešimą „Google“ atstovai išplatino ir dabar, reikalaudami, jog programėlių kūrėjai atnaujintų savo aplikacijas „Android 9 Pie“ operacinės sistemos versijai iki šių metų pabaigos. Tai reiškia, jog visos aplikacijos, kurios bus atnaujintos ir įkeltos kaip naujos po šių metų lapkričio privalės palaikyti API 28 ar aukštesnį lygį. Tiesa, šis reikalavimas negalioja toms aplikacijoms, kurios nebus atnaujintos po nurodyto termino.

„Google“ siekia, jog kuo daugiau programėlių būtų kiek įmanoma geriau suderinamos su naujausiomis „Android“ operacinės sistemos versijomis. Ir tokie reikalavimai duoda rezultatų. Pavyzdžiui, praėjusiais metais daugiau nei 150 tūkst. Programėlių buvo pritaikytos prie „Android Oreo“ versijos.

Įdomu ir tai, jog „Google“ kelia bene aukščiausius reikalavimus tarp kitų programėlių parduotuvių, kurios veikia „Android“ platformoje. Ne paslaptis, jog savo parduotuvėles turi tokie gamintojai kaip „Huawei“, OPPO, „Xiaomi“, „Alibaba“ ir pan., tačiau pastarosios taiko kiek žemesnius reikalavimus ir iki 2019 metų pabaigos reikalauja suderinti programėles pagal API 26 lygmenį.

API lygis priklauso nuo „Android“ operacinės sistemos versijos. Pavyzdžiui, „Android Pie“ API lygis yra 28, „Android Oreo“ – 26 arba 27, „Nougat“ – 24-25.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!