Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/66918/amd-leidzia-partneriams-kurti-isskirtinio-dizaino-radeon-vii-didesne-nei-planuota-fp64-galia/spausdinti/

AMD leidžia partneriams kurti išskirtinio dizaino „Radeon VII, didesnė nei planuota FP64 galia

Publikuota: 2019-02-08 19:39
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Vakar buvo išleista „Radeon VII“ vaizdo plokštė. Apžvalgose matėme tik pačių AMD sukurtą vaizdo plokštės modelį, partnerių patobulintų versijų kol kas niekur nematyti. Beje, nei vienas gamintojas kol kas oficialiai nepranešė, kad pasiūlys savo patobulintą „Radeon VII“ versiją. AMD atkleidė, kad jei tik kas norės patobulinti „Radeon VII“ dizainą tai ta galės lengvai padaryti. Tokia AMD pozicija nestebina, bet sunku pasakyti kiek jų partnerių imsis kurti patobulintą „Radeon VII“ vaizdo plokštę.

Kita žinia apie „Radeon VII“ kiek linksmesnė, bet irgi ne žaidėjams. Panašu, kad AMD persigalvojo ir padidino „Radeon VII“ FP64 skaičiuojamąją galią. Pagal pirminį planą „Radeon VII“ FP64 turėjo būti 1/16 FP32 galios, tai yra 0,88 TFLOPS. Dabar „Radeon VII“ siūlys apie 3,5 TFLOPS FP64 skaičiuojamosios galios, tai yra 4 kartus daugiau. Toks pakeitimas gali sudominti tuos, kurie atlieka FP64 skaičiavimus ir tam ieško kažko įperkamo. Šis pakeitimas niekaip neįtakoja spartos žaidimuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!