Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/66624/kauniecius-aptarnauja-modernus-laiskininkai/spausdinti/

Kauniečius aptarnauja modernūs laiškininkai

Publikuota: 2019-01-16 17:47
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Gavę siuntinį ar korespondenciją, kauniečiai turėtų nenustebti vietoj firminio blanko pasirašyti laiškininkui ištiesus planšetę. Modernizuojant Lietuvos pašto veiklą, 64 Kauno laiškininkams buvo išdalintos planšetės, kuriose įdiegta speciali pašto operacijas paspartinanti ir naujų verčių klientams sukurianti išmanioji programėlė.

Kauniečius aptarnauja modernūs laiškininkai

„Greitėjant gyvenimo tempui, tobulėjant įvairiems technologiniams sprendimams, keičiasi lūkesčiai ir gaunamai paslaugos kokybei – norime visko čia ir dabar. Natūralu, kad dėl to pakito ir laiškininko funkcijos – dabar jis ne tik korespondencijos išnešiotojas, bet ir kitų paslaugų teikėjas: klientams į namus atneša siuntas, per jį galima užsakyti leidinių prenumeratą, sumokėti įmokas ir atlikti kitas finansines operacijas bei iškart gauti tai patvirtinantį kvitą. Kad visi procesai vyktų sklandžiai ir greitai, laiškininkus aprūpinome planšetėmis: šiuo metu gyventojams paslaugas su jose įdiegta išmaniąja programėle teikia 236 laiškininkų didmiesčiuose, 130 miesto laiškininkų miesteliuose ir 106 laiškininkai regionuose. Visai neseniai – nuo 2018 m. rugsėjo – planšetės buvo išdalintos 172 miesto laiškininkams numatytuose mikrorajonuose Vilniuje, o nuo dabar modernią darbo priemonę turės ir 64 Kauno miesto laiškininkai“, – sako Lietuvos pašto Tinklo padalinio direktorius Jonas Sadauskas.

Pasak jo, po šio pakeitimo visos laiškininko vizito į kliento namus metu atliktos operacijos turėtų vykti greičiau, be to, tai turėtų sumažinti žmogiškos klaidos faktorių pildant ir saugant dokumentus, efektyviau bus sprendžiamos gautos klientų pretenzijos ir atsakoma į užklausas, nes visa informacija pašto sistemoje bus registruojama realiu laiku, o paslaugų istorija saugoma bendroje duomenų bazėje.

Šiuo metu laiškininkai su planšetėmis gyventojus Kaune ir jo apylinkėse aptarnauja Žemuosiuose ir Aukštuosiuose Šančiuose, Panemunėje, Aukštojoje Panemunėje, Vičiūnuose, Kauno senamiestyje, Kleboniškyje, Naujasodžio kaime, Eiguliuose, Šilainiuose, Žaliakalnyje ir dalį Dainavos bei Gričiupio gyventojų.

Per 2019 metus ir toliau vyks intensyvi laiškininkų darbo su planšetėmis plėtra visoje Lietuvoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!