Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/6647/paroda-ces-2007-formatai-hd-dvd-ir-blu-ray-viename-diske/spausdinti/

Paroda „CES 2007“: formatai HD-DVD ir „Blu-ray“ viename diske

Publikuota: 2007-01-15 10:33
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: HDTVLietuva.com

HD formatų situacija rinkoje susiklostė nelabai palankiai. Iš vienos pusės dideliais žingsniais žygiuoja HD-DVD technologijos, o iš kitos pusės su ambicingais planais, bet šiek tiek šlubuodama, eina „Blu-ray“ technologija.

Vartotojai į šiais technologijas žiūri labai įtariai. Ir tai visiškai nenuostabu, juk mes seniai esame įpratę naudotis vienu metu tik vienu industriniu formatu. Taip buvo su VHS kasetėmis, paskui jas pakeitė DVD diskai, o dabar, kai mums siūlomi du formatai, mes nesirenkame jokio varianto, tiesiog stovime kryžkelėje ir nežinome, ką mums pasirinkti.

Labai maloniai nustebino tas faktas, kad į pagalbą vartotojams atskubėjo ne tik technikos gamintojai, pasiruošę mums sukurti hibridinius dviformačius HD diskų skaitytuvus, bet ir pačios kino studijos.

Warner Home Video

Kompanija „Warner Home Video“ pranešė apie unikalių diskų sukūrimą, kuriuos pavadino „Total Hi Def“. Šie diskai turi du darbinius paviršius, vienoje disko pusėje įrašytas Blu-ray formatas, o kitoje – HD-DVD. Kiekvienas darbinis paviršius gali turėti kaip vieną, taip ir du sluoksnius, t.y. vienas diskas gali talpinti apie 80 GB vaizdo informacijos. Tokiu būdu kompanija Warner prisidėjo prie formatų karo pabaigos.

„Total Hi Def“ (TotalHD) diskai buvo pristatyti parodoje CES 2007. Juos pristatė „Warner Brothers Entertainment“ kompanijos vadovas Barry M. Meyer. Amerikos prekyboje šie diskai pasirodys antrame 2007 metų ketvirtyje.

Plačiau apie „Warner Bros.“ pasirodymą CES 2007 parodoje galite perskaityti specialiame „HDTVLietuva.com“ straipsnyje: „Paroda CES 2007: Warner Bros. pristato…”.

Informacija paruošta pagal išskirtines projektui „HDTVLietuva“ suteiktas FERRA autorines teises.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!