Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/66408/oled-monitoriu-sulauksime-2019-metais/spausdinti/

OLED monitorių sulauksime 2019 metais

Publikuota: 2018-12-26 18:13
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Iki šiol OLED monitorių niekas nesiūlė. Nors OLED technologija gali pasiūlyti geriausią vaizdą su įspūdinga juoda spalva ir kontrastu, bet turi bėdą dėl išdegančių statinių vaizdų. Televizoriuose statiniu vaizdu galėtume pavadinti televizijų logotipus. Asmeninių kompiuterių naudojime tokių statinių vaizdų yra kur kas daugiau, pavyzdžiui „Windows“ pradžios juosta, kuri matoma didžiąją dali laiko naudojantis kompiuteriu.

OLED monitorių sulauksime 2019 metais

2019 metais monitorių pasaulyje pagaliau turi pasirodyti ir OLED panelės. Japan-OLED (JOLED) jau pradėjo gaminti pirmąsias monitorių paneles, kurios naudoja OLED technologiją. Manoma, kad pirmieji savo OLED monitorių pristatys „Asus“. Tai bus 21,6 įstrižainę turintis monitorius su 4K raiška, tikslus modelio pavadinimas: „ProART PQ22UC“. Šis monitorius dar palaikys HDR10 ir padengs 99 % DCI-P3 spalvų erdvės.

Teigiama, kad kuriamas OLED monitorius ir žaidėjams. Tai taip pat bus 21,6 colio ekranas, tik jau su 1080p raiška ir 120 Hz atnaujinimo dažniu. Jis kuriamas bendradarbiaujant su „League of Legends“ „Burning Core“ žaidėjų komanda. Ruošiamas ir 27 colių 4K modelis, o taip pat 55 colių 4K raiškos milžiniškas monitorius su OLED panele norint pademonstruoti technologijos galimybes.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!