Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/66321/facebook-treciosioms-salims-suteike-prieiga-prie-6-8-mln-vartotoju-nuotrauku/spausdinti/

„Facebook“ trečiosioms šalims suteikė prieigą prie 6,8 mln. vartotojų nuotraukų

Publikuota: 2018-12-17 19:16
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

„Facebook“ atskleidė, kad dėl programinės įrangos gedimo trečiosioms šalims galėjo būti suteikta prieiga prie iki 6,8 mln. vartotojų nuotraukų, įskaitant tas, kurių jie nepublikavo savo laiko juostoje.

„Facebook“ trečiosioms šalims suteikė prieigą prie 6,8 mln. vartotojų nuotraukų

Pasak kompanijos atstovų, kai kurios trečiųjų šalių programėlės rugsėjį 12 dienų turėjo didesnę prieigą prie nuotraukų nei įprasta.

Pasak „Facebook“, paveikti vartotojai bus informuoti.

„Kai kas nors mobiliajai programėlei suteikia prieigą prie feisbuko nuotraukų, paprastai prieinamos tik tos nuotraukos, kuriomis žmonės dalijasi ant savo laiko juostos. Šiuo atveju gedimas galėjo galimai suteikti prieigą prie kitų nuotraukų“, – teigiama kompanijos pranešime.

Anot „Facebook“, gedimas galėjo paveikti iki 1,500 mobiliųjų programėlių.

Trečiosios šalys gavo prieigą prie nuotraukų, kuriomis vartotojai pasidalijo „Marketplace“ ir „Stories“ funkcijose, taip pat tų, kurios buvo įkeltos į feisbuką, tačiau nepublikuotos: pavyzdžiui, jei vartotojas kūrė įrašą, tačiau jo nebaigė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!