Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/66312/razer-isleido-softminer-nori-apgauti-savo-klientus/spausdinti/

„Razer“ išleido „Softminer“, nori apgauti savo klientus?

Publikuota: 2018-12-17 12:22
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Niekam ne paslaptis, kad dabar kriptovaliutų kasimas nėra pelningas reikalas, bet „Razer“ nusprendė išleisti savo „Softminer“ programinę įrangą ir apdovanojimų sistemą, kuri yra apgailėtina. Panašu, kad „Razer“ nori išbandyti savo fanų lojalumą (kvailumą), kitaip to pavadinti negalima.

„Razer Softminer“ naudosis jūsų vaizdo plokštę, kai ji nieko intensyvaus nedarys, pavyzdžiui naršant internete ar atliekant kitą nereiklią užduotį. Kol kas visiškai neaišku, ką kasa „Softminer“, bet už tai bus duodami „Razer Silver“ kreditai, kuriuos bus galima iškeisti į prizus. Paskaičiuota, kad visą parą įjungtas kompiuteris su RX 460 ar GTX 1050 vaizdo plokšte sugeneruos apie 500 „Razer Silver“, o kad įsigyti bent pigų žaidimą tam prireiks net 40 parų.

Beje tokie žaidimai realiai kainuoja 10–15 USD. Dar sunkiau bus įsigyti realų daiktą kaip pelę ar klaviatūrą. Kitaip sakant, elektra kainuos daugiau nei gaunamas prizas. Dar nereikia pamiršti ir to, kad kriptovaliutų kasėjai specialiai derina savo įrangą, kad vaizdo plokštės naudotų mažiau elektros energijos ir mažiau kaistų. Tuo tarpu, paprasti naudotojai tokių veiksmų tikrai nesiims, tad ilgalaikės pasekmės gali būti liūdnos.

Dar vienas kabliukas yra tas, kad „Razer Silver“ kreditų galiojimas yra tik 12 mėnesių, tad net su viena galinga vaizdo plokšte nelabai įmanoma per metus „uždirbti“ ant „Razer“ klaviatūros kompiuterio nelaikant įjungus 24/7.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!