Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/66166/gandai-microsoft-kuria-nauja-narsykle-panasia-i-chrome/spausdinti/

Gandai: „Microsoft“ kuria naują naršyklę, panašią į „Chrome“

Publikuota: 2018-12-05 12:19
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Praėjo jau treji metai, kai kartu su „Windows 10“ operacinės sistemos išleidimu „Microsoft“ pasiūlė ir naršyklę „Edge“, pasižymėjusią ganėtinai pažangiomis funkcijomis ir iš pradžių džiuginusią statistiniais naudojimo rezultatais. Tačiau dabar „Windows Central“ skelbia, kad „Microsoft“ savo bandymą užkariauti interneto naršyklių rinką pradės iš naujo – nuo naršyklės, kuriamos „Chromium“ pagrindu.

„Chromium“ yra atviro kodo projektas, kurio pagrindu sukurta naršyklė „Google Chrome“, o taip pat keletas kitokių naršyklių: „Brave“, „Amazon Silk“, „Opera“. Kol kas dar oficialiai nepatvirtinti gandai sako kad naujosios naršyklės projekto darbinis pavadinimas yra „Anaheim“. Tačiau gandus sustiprina svetainės „9to5Google“ žurnalistų aptiktas faktas, jog „Chromium“ projektą pastaruoju metu gausiai pildo „Microsoft“ programuotojai.

O kam gi „Microsoft“ vieną naršyklę keisti kita – ir galbūt visai greitai, dar pirmoje kitų metų pusėje? „Windows Central“ svarsto, kad tai galėtų būti savotiškas reveransas interneto dizaineriams. Mat „Chromium“ pagrindu sukurtos svetainės vienodai atvaizduotų numatytą svetainės dizainą ir stipriai palengvintų svetainių dizainerių darbą, mat jiems nereikėtų kurti atskirų svetainės kodo modifikacijų skirtingoms naršyklėms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!