Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/66009/lietuva-tarp-pirmaujanciu-europoje-pagal-valstybes-paslaugu-skaitmenizavima/spausdinti/

Lietuva – tarp pirmaujančių Europoje pagal valstybės paslaugų skaitmenizavimą

Publikuota: 2018-11-22 18:48
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: LR vidaus reikalų ministerija

Lietuva įvardijama tarp 11 geriausių Europos valstybių pagal elektroninės valdžios veiksmingumą ir elektroninių paslaugų prieinamumo piliečiams užtikrinimą. Tai nurodoma Europos Komisijos (EK) paskelbtoje e. valdžios veiksmingumo ataskaitoje, kurios duomenimis, Lietuvos bendras indeksas už 2016 – 2017 metų laikotarpį yra didesnis nei 75 proc.

Lietuva – tarp pirmaujančių Europoje pagal valstybės paslaugų skaitmenizavimą

Valstybės paslaugų skaitmenizavimo progresas yra vertinamas pagal 4 pagrindinius kriterijus: orientavimąsi į vartotoją, viešojo administravimo institucijų paslaugų skaidrumą ir aiškumą pateikiant informaciją vartotojams, tarpvalstybinių paslaugų prieinamumą, taip pat elektroninių priemonių veiksmingumą.

Iš 34 tyrime dalyvavusių valstybių Lietuva kartu su Estija, Malta, Austrija, Islandija, Suomija bei kitomis šalimis užima pirmaujančiųjų pozicijas viešojo administravimo institucijų paslaugų skaidrumo ir aiškumo pateikiant informaciją vartotojams srityje, taip pat pagal elektroninių priemonių veiksmingumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!