Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/65854/naudojate-legalius-windows-10-pro-nenustebkite-jei-microsoft-atsauks-licencija/spausdinti/

Naudojate legalius „Windows 10 Pro“? Nenustebkite, jei „Microsoft“ atšauks licenciją

Publikuota: 2018-11-12 11:36
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Dėl kol kas nežinomų priežasčių „Windows 10 Professional“ operacinės sistemos naudotojams kartais gali tekti susidurti su nemaloniu pranešimu: jų teisėtai ir pagal visus reikalavimus įdiegtos operacinės sistemos licencija yra deaktyvuota, rašo „Arstechnica.com“.

Naudojate legalius „Windows 10 Pro“? Nenustebkite, jei „Microsoft“ atšauks licenciją

Kompiuteriuose, kuriems tenka susidurti su šia problema, „Windows“ skundžiasi, kad „Windows 10 Pro“ sistema yra naudojama su „Windows 10 Home“ licencija ir, norint toliau sklandžiai naudotis sistema, rekomenduoja „Pro“ versiją ištrinti bei vietoj jos įdiegti „Home“ versiją arba „Microsoft“ parduotuvėje įsigyti dar vieną „Pro“ versijos licenciją.

„Microsoft“ atstovams ši problema yra žinoma – skelbiama, kad jos priežastis yra kol kas neišaiškintas sutrikimas „Windows Authentication“ tarnybinėse stotyse ir kol kas būdo šiam sutrikimui pašalinti nėra. Korporacijos atstovai tvirtina, kad klaidingai deaktyvuotos „Windows 10 Pro“ licencijos yra teisėtos ir pažadėjo per porą darbo dienų pasiūlyti kokį nors sprendimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!