Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/65822/tableau-pristate-naujas-duomenu-analitikos-galimybes/spausdinti/

„Tableau“ pristatė naujas duomenų analitikos galimybes

Publikuota: 2018-11-08 16:06
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kiek statistikų reikia, kad sukurtų naują duomenų modelį? Nė vieno. „Tableau Software“ tvirtina, kad greitu laiku pasirodysiantis analitikos įrankis tą galės padaryti savarankiškai.

Spalio pabaigoje Naujajame Orleane vykusioje kasmetinėje „Tableau“ konferencijoje duomenų analitikos sprendimų kūrėja pristatė artimiausiu metu pasirodysiančias inovacijas, viena iš jų – funkcija „Ask Data“, kuri remiasi natūralios kalbos apdorojimu (angl. natural language processing), leidžiančia vartotojams pateikti klausimus jiems įprasta kalba. Pasak „Tableau“, tai ženkliai palengvins žmonių įsitraukimą į duomenų analitiką ir padės kur kas lengviau gauti naudingas įžvalgas.

„Mūsų klientai nori įgalinti kuo daugiau darbuotojų naudotis duomenų analitika savo organizacijose, todėl jie siekia intuityvesnio ir kuo paprastesnio būdo sąveikauti su duomenimis. „Ask Data“ sumažina barjerus pradėti naudotis duomenų analitika – vartotojai gali lengviau formuluoti klausimus ir greičiau gauti reikiamas įžvalgas“, – komentuoja „Tableau“ produktų vadovas Francois Ajenstat.

Naujas funkcionalumas „Ask Data“ leidžia vartotojams analitikos platformoje pateikti paprastą klausimą, pavyzdžiui, parašyti „Kokie buvo mano pardavimai šį mėnesį?“, ir „Tableau“ iškart pateiks duomenų vizualizaciją – tam nereikės nurodyti duomenų dimensijų, matavimo priemonių ar struktūros.

Pasak kūrėjų, „Ask Data“ naudoja sofistikuotus algoritmus, kurie veikia remdamiesi vartotojo ketinimais, o ne raktiniais žodžiais, tai padeda analitikos sprendimams „suprasti“ gaunamą klausimą, numatyti vartotojo poreikius ir parinkti tinkamą atsakymą.

Visiškai integruota į „Tableau“ platformą, kurią naudoja duomenų analitikos sprendimai „Tableau Server“ ir „Tableau Online“, „Ask Data“ veikia su esamais duomenų šaltiniais, jai nereikia papildomų nustatymų.

„Technologijų kūrėjai siekia kuo paprastesnio valdymo ir patogumo vartotojams. Savo darbe nuolat stebime, kaip sparčiai tobulinama programinė įranga, pasitelkiant dirbtinį intelektą ir mašininį išmokimą, kaip naujos galimybės leidžia automatizuoti pasikartojančias užduotis. Turint omeny, kad nemažai įmonių Lietuvoje duomenų analitiką mato kaip labai sudėtingą, specialių įgūdžių reikalaujančią paslaugą, tokie analitikos sprendimų patobulinimai turėtų kardinaliai pakeisti nusistovėjusią nuomonę“, – komentuoja „Tableau“ sprendimus Lietuvoje atstovaujančios įmonės „Baltimax“ vadovas Andrius Mickevičius.

Šiuo metu „Ask Data“ yra prieinama kaip „beta“ versija, ją gali išbandyti esami „Tableau“ sprendimų naudotojai. Metinėje konferencijoje, kurioje dalyvavo per 17 tūkstančių klientų ir partnerių, „Tableau“ taip pat pristatė planus plėsti savo platformos galimybes su nauju produktu „Tableau Prep Conductor“, kuris leis organizacijoms planuoti ir valdyti savarankiškai veikiantį duomenų paruošimą prieš jų analizavimą.

Plačiau apie „Tableau“ analitikos galimybes bus kalbama jau kitą savaitę Vilniuje vyksiančiame renginyje „Tableau Cinema Tour Vilnius“. Renginyje be „Tableau“ atstovų savo patirtimi naudojantis duomenų analitika dalinsis tokios Lietuvos įmonės, kaip „Metasite Data Insights“ ir „TOC Sales and Marketing“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!