Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/65530/gpu-z-dabar-ispeja-sufabrikuotu-vaizdo-ploksciu-naudotojus/spausdinti/

GPU-Z dabar įspėja „sufabrikuotų“ vaizdo plokščių naudotojus

Publikuota: 2018-10-16 13:17
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Nežinia ar esate apie tai girdėję, bet perkant naudotą vaizdo plokštę galima nusipirkti visai ne tai ko tikimasi. „Ebay“ pasitaiko gudručių, kurie siūlo vaizdo plokštes, dažniausiai žemiausio spartos segmento, tokias kaip GTX 1050, kurios yra netikros.

Netikrumas yra tas, kad po vaizdo plokštės radiatoriumi visai ne tas grafikos procesorius, kurį perkame. Tokiai netikrai vaizdo plokštei sukuriamas specialus BIOS, kad ji apsimestų tuo, ko nėra. Tam tikslui naudojamos senesnės kartos vaizdo plokštės, kurių sparta yra daug mažesnė nei tikisi pirkėjas.

GPU-Z kūrėjai, „TechPowerUP“, žino apie šią bėdą ir dėl to jų naujausia programėlės versija įspės netikrų vaizdo plokščių naudotojus įspėjamuoju simboliu. Matomame pavyzdyje vaizdo plokštę atpažįstama kaip GTX 1050 Ti, bet iš tikro tai kažkas iš 5 „GeForce“ serijos. Naujausią GPU-Z 2.212.0 versiją galite parsisiųsti iš čia.

GPU-Z dabar įspėja „sufabrikuotų“ vaizdo plokščių naudotojus
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!