Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/65312/po-navi-sulauksime-arcturus-amd-architekturos/spausdinti/

Po „Navi“ sulauksime „Arcturus“ AMD architektūros

Publikuota: 2018-10-02 07:21
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

AMD darbuotojas, kuriantis „Linux“ tvarkykles, atskleidė labai įdomios informacijos apie tai kas mūsų laukia ateityje. Jis tvirtina, kad AMD atsisakys dabar gan painios pavadinimų schemos, kai architektūra atsispindi ir galutiniuose produktuose. Dėl to turime „Vega“ pavadinimą visur, tiek staliniuose kompiuteriuose, tiek nešiojamuose („Vega 3“, „Vega 11“, „Vega 56“, „Vega 64“ ir t. t.). Kai kuriuos tai labai klaidina ir ateityje tai turi būti pakeista ir grįžtama prie senesnės vardinimo schemos, kai architektūra neatsispindi pavadinime. Tiesa, „Navi“ architektūra vis dar atsispindės galutiniame pavadinime ir tik po to bus grįžta prie paprastesnio vaizdo plokščių vardinimo.

Po „Navi“ sulauksime „Arcturus“ AMD architektūros

Architektūra seksianti po „Navi“ yra „Arcturus“. Kol kas sunku kažką apie ją pasakyti, bet seniau ji AMD skaidrėse buvo pavadinta „sekanti karta“. Tikėtina, kad šios architektūros produktus išvysime 2020 metais, bet tai visiškas spėjimas. Jei kam įdomu, tai „Arcturus“ yra raudona labai ryški žvaigždė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!