Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/64712/2018-m-antraji-ketvirti-daugiau-nei-trecdalis-visu-sukciavimo-ispuoliu-buvo-nukreipti-pries-finansu-sektoriaus-klientus/spausdinti/

2018 m. antrąjį ketvirtį daugiau nei trečdalis visų sukčiavimo išpuolių buvo nukreipti prieš finansų sektoriaus klientus

Publikuota: 2018-08-16 15:31
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Antrąjį šių metų ketvirtį „Kaspersky Lab“ anti-fišingo technologijos užkirto 107 mln. bandymų aplankyti sukčiavimo puslapius, iš jų net 35,7 % buvo susiję su finansinėmis paslaugomis ir nukreipė klientus į padirbtas bankininkystės ar mokėjimo svetaines. Remiantis „Kaspersky Lab“ ataskaita „Elektroninis šlamštas ir sukčiavimas antrąjį 2018 m. ketvirtį“, IT sektorius taip pat buvo itin populiarus. Per praėjusį metų ketvirtį išpuoliai nukreipti prieš technologijų įmones išaugo nuo 12,28 % iki 13,83 %.

Ankstesni rezultatai rodo, kad norėdami apsaugoti savo pinigus, vartotojai naršydami internete turėtų labai rūpintis savo saugumu. Atakos prieš finansinių organizacijų klientus, įskaitant bankus, mokėjimo sistemas ir apsipirkimus elektroninėse parduotuvėse, yra itin populiari kibernetinių nusikaltimų tendencija ir apima pinigų bei asmens duomenų vagystes.

Sukurdami padirbtus bankų, mokėjimo arba apsipirkimo svetainių puslapius, įsibrovėliai pasisavina jautrią aukų informaciją: vardą, slaptažodį, elektroninio pašto adresus, telefono numerius, kredito kortelės numerius ar PIN kodus.

2018 m. antrasis ketvirtis papiktino finansinių paslaugų vartotojus. Išpuoliai prieš bankų (21,1 %), internetinių parduotuvių (8,17 %) ir mokėjimo sistemų (6,43 %) klientus sudarė daugiau nei trečdalį visų kibernetinių išpuolių. Kibernetinis sukčiavimas išliko populiariausias Brazilijoje (15,51 %), Kinijoje (14,44 %), Gruzijoje (14,44 %), Kirgizijoje (13,6 %) ir Rusijoje (13,27 %).

Įdomu tai, kad nuo balandžio iki birželio mėnesio buvo beveik 60 000 bandymų apsilankyti apgaulinguose tinklalapiuose, kuriuose skelbiamos populiarios kriptovaliutos piniginės ir mainai. Be tradicinio sukčiavimo, kuris leidžia pasiekti aukos paskyrą ir asmeninę informaciją, kibernetiniai nusikaltėliai bando priversti nukentėjusiuosius patiems persiųsti kriptovaliutas. Vienas iš populiarių triukų – nemokamas kriptovaliutos paskirstymas. Kitas apgaulės būdas, kai sukčiai išnaudoja naujų ICO projektų pavadinimus tariamai norėdami surinkti lėšų iš potencialių investuotojų. „Kaspersky Lab“ apytikriai apskaičiavo, kad pasinaudojus šiomis gudrybėmis per pastarąjį ketvirtį nusikaltėliai sugebėjo uždirbti bent 2 329 317 JAV dolerių ir tai net nepridedant pajamų, gautų iš įprasto sukčiavimo.

„Pastovūs išpuoliai prieš finansų organizacijas rodo, kad vis daugiau ir daugiau žmonių naudoja elektroninius pinigus. Vis dėlto ne visi iš jų pakankamai žino apie galimą riziką. Taigi, įsibrovėliai aktyviai bando pavogti konfidencialią informaciją pasitelkdami sukčiavimą“, – sakė „Kaspersky Lab“ internetinio turinio analitikė Nadezhda Demidova.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!