Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/64202/galima-nauja-polaris-versija-navi-isleidimas-dar-negreitai/spausdinti/

Galima nauja „Polaris“ versija, „Navi“ išleidimas dar negreitai

Publikuota: 2018-07-03 08:17
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Gandai susiję su vaizdo plokštėmis vis netyla. Šį kartą kalbama apie AMD produkciją. Gal kiek ir stebina, bet šiais metais gali pasirodyti nauja „Polaris“ grafikos procesorių versija. Ši architektūra būtų žinoma kaip „Polaris 30“. Šie grafikos procesoriai būtų gaminami naudojant 12 nm litografiją ir būtų poruojami su GDDR6 atmintimi. Pagal dabartinę prognozę, nauja „Polaris“ versija už pirmtaką (RX 580) būtų greitesnė apie 15 %.

Kalbos susijusios su „Navi“ irgi iki galo nėra aiškios. Kaip ir žinoma, kad AMD ruošia vieną „Navi“ lustą į vidutinį spartos segmentą, o kitą aukštam spartos segmentui. Pirma bus išleidžiamas lėtesnis grafikos procesorius, o flagmanas kiek vėliau. „Navi“ išleidimo langas buvo 2018–2019 metai, bet labiau tikėtina, kad šie lustai pasirodys kažkada 2019 metais ir, tikriausiai, ne jų pradžioje. Tokia teorija sutvirtina ir nauji gandai apie „Polaris 30“. Jei „Navi“ išleidimas būtų labai arti apie „Polaris 30“ AMD tikrai negalvotų. Kas dar įdomu su „Navi“, tai kad niekur neminima jog vidutinės spartos lustas turės HBM2 atmintį, tad labiau tikėtina, kad šios vaizdo plokštės naudos GDDR6. Tuo tarpu HBM2 atmintis būtų palikta tik aukščiausios spartos segmentui. Tai skamba logiškai, nes HBM2 atmintis yra brangi.

Falima nauja „Polaris“ versija, „Navi“ išleidimas dar negreitai

Teoriškai žaidėjai gali sulaukti ir „Vega 20“ grafikos procesoriaus, kuris yra pagamintas naudojant 7 nm litografiją. Tai galėtų įvykti, jei HBM2 atminties kaina ir pasiūla bus gera, bet vargu ar šios atminties gamyba išaugs tiek, kad AMD apsimokėtu atnaujintą „Vega“ pasiūlyti žaidėjams. Jei taip įvyktų, tai žaidėjams būtų pasiūlyta 16 GB HBM2 atminties, kuri su grafikos procesoriumi būtų sujungta per 4096 bit atminties magistralę. Jei nauja „Vega“ ir bus išleidžiama tai įvyks tik 2019 m. pradžioje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!