Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/64082/monitoriai-su-miniled-technologija-metu-gale/spausdinti/

Monitoriai su miniLED technologija – metų gale

Publikuota: 2018-06-23 15:01
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„AU Optrinics“ metu gale žada pasiūlyti naujas ekranų paneles, kurios turės miniLED pašvietimą. Paprastai tariant, apšvietimu rūpinsis daug mažų LED, o tai leis apšviesti norimas ekrano vietas. To reikia norint gerai išnaudoti HDR technologijos privalumus.

MiniLED technologija gali skambėti panašiai kaip FALD (Full Array Local Dimming), bet tai yra sekantis žingsnis. MiniLED technologija leidžia apšvietimui naudoti daug LED, šimtus ar net tūkstančius. Dėl to kiekviena ekrano vieta gali būti paryškinta ar patamsinta. Tai leis dar geriau atkurti HDR ir suteikti didesnį kontrastą. Kol kas nežinoma, kiek miniLED turės pirmieji monitoriai. „AU Optronics“ su šia technologija dirba ne tik prie monitorių, bet miniLED ekranus siūlys ir nešiojamiems kompiuteriams, išmaniesiems telefonams bei virtualių akinių sistemoms. Kol kas nežinoma kiek produktų bus išleidžiama metų gale. Pasak gamintojų naujų panelių išleidimą padiktuos ruošiamų produktų paklausa iš klientų.

Jau dabar žinoma, kad vienas pirmųjų produktų su miniLED bus 27 colių 4K 144 Hz monitorius. Jį „Computex“ parodoje jau pademonstravo „Asus“. „AU Optronics“ dar dirba ties 15,6 colių ekranu nešiojamiems kompiuteriams, 6 colių ekranu telefonams ir 2 colių panelėmis virtualiems akiniams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!