Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/64038/facebook-dirbtinis-intelektas-prades-koreguoti-vartotoju-nuotraukas/spausdinti/

„Facebook“ dirbtinis intelektas pradės koreguoti vartotojų nuotraukas

Publikuota: 2018-06-21 09:14
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Socialinio tinklo „Facebook“ programuotojai kuria naują dirbtinio intelekto pagrindais veikiančią sistemą, kuri automatiškai koreguotų vartotojų įkeliamas nuotraukas: skaitmeniniu būdu įtikinamai atmerks užmerktas akis, rašo ndtv.com.

Nuotraukų retušavimas prieš jų publikavimą socialiniuose tinkluose naudojant įvairiausias grafikos redagavimo priemones daugeliui vartotojų jau tampa įpročiu, tačiau naujosios sistemos įjungimas galėtų tapti galingu pagalbiniu įrankiu: nuotraukų redagavimo įrankių, kurie būtų specialiai skirtas akims „atmerkti“, rasti sunku.

Sistemos kūrimą aprašančiame dokumente nurodoma, kad „Generative Adversarial Network“ (GAN) pavadintas įrankis iš esmės yra mašininio mokymosi sistema, kuri bando apgauti save taip, kad atrodytų, jog jos pačios „kūriniai“ yra tikri. Remiantis duomenimis iš nuotraukų, kuriose asmenų akys yra atmerktos, GAN sistema išmoksta, kaip turi atrodyti konkretaus asmens akys – kokia jų forma, spalva ir kiti ypatumai.

„Facebook“ programuotojai teigia, kad dabartiniai sistemos veikimo rezultatai yra ganėtinai perspektyvūs. Atlikus bandymą su žmonėmis, šie daugiau nei pusę visų savo spėjimų arba klysdavo bandydami atskirti, kurios akys nuotraukose buvo natūraliai atmerktos ir kurias atmerkė dirbtinis intelektas arba prisipažindavo, kad nėra tikri dėl savo spėjimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!