Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/63967/aoc-isplecia-zaidimams-skirtu-monitoriu-asortimenta/spausdinti/

AOC išplečia žaidimams skirtų monitorių asortimentą

Publikuota: 2018-06-12 12:25
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

AOC išplečia žaidimams skirtų monitorių asortimentąMonitorių bendrovė AOC skelbia apie „G1“ seriją su trimis naujais lenktais modeliais „C24G1“, „C27G1“ ir „C32G1“, kurių ekrano dydis svyruoja nuo 23,6 colių (59,94 cm) iki 27 colių (68,58 cm) ir 31,5 colių (80,01 cm). Dizainas su raudonais akcentais ir veržlus išlinkis (1500R iki 1800R) užtikrina puikų, įtraukiantį žaidimo potyrį.

Naujoji serija turi VA ekrano panelę ir palaiko „Full HD“ (1920 x 1080 pikselių) skiriamąją gebą. Šie monitoriai, skirti rungtyniaujantiems žaidėjams, kuria aukšto kontrasto vaizdus su giliais juodos spalvos tonais ir ryškiomis spalvomis, su 144 Hz atsinaujinimo dažniu, 1 ms MPRT („Moving Picture Response Time“) atsako laiku, ir plačiais 178°/178° žiūrėjimo kampais. Suteikdami sklandžiausią žaidimo eigos potyrį, šie monitoriai pasižymi AMD „FreeSync“ palaikymu, dėl kurio žaidimas vyksta be trūkčiojimo ir ekrano plyšinėjimo, „Low Input Lag“ technologija, suteikiančia greičiausią vizualinį grįžtamąjį ryšį, AOC „Game Color“ technologija, leidžiančia proceso eigoje reguliuoti sodrumą ir vaizdo detales, o taip pat visiškai nauju „Dial Point“ (taikiklio tašku), skirtu kryžminiam perdengimui, kuris padeda žaidėjams tiksliai nusitaikyti FPS (Pirmojo asmens šaudyklės) žaidimuose.

Žaidėjams daugiau nebereikia pasirinkti tarp elegantiško dizaino, greitų ekrano panelių, tikslių spalvų ir išlinkio, norint geresnio pasinėrimo. Su naująja AOC „G1“ gaminių serija visos šios savybės ir dizainas apsijungia. „G1“ serija turi visiškai naują dizaino kalbą. Visi modeliai gali pasigirti elegantišku trijose pusėse berėmiu dizainu, kuris atrodo kompaktiškai ir leidžia kurti vientisas daugiaekranes aplinkas įtraukiančioms mūšių stotims. Taip pat du monitoriai iš naujosios serijos („C24G1“ ir „C27G1“) turi ergonomiškus stovus su 130 mm aukščio reguliavimo galimybe ir -35°/+35° pasukimo galimybe, tam, kad žaidėjai galėtų išlaikyti optimalią žiūrėjimo padėtį. Dėka labai mažo 1500R („C24G1“ monitoriaus) ar 1800R („C27G1“ ir „C32G1“ monitorių) išlinkio spindulio, naudotojai pasijaus prikaustyti ir visiškai panardinti į virtualius pasaulius.

Visi trys modeliai turi AMD „FreeSync“ technologiją, kuri sinchronizuoja GPU (grafikos procesorių) ir monitorių taip, kad kadrai yra atvaizduojami tuomet, kai yra paruošti, todėl sumažinama įvesties delsa ir trūkčiojimas, kurį sukelia „V-Sync“, arba panaikinamas ekrano vaizdo plyšinėjimas, kurį sukelia neatitinkantys kadrai. 144 Hz atsinaujinimo dažnis ir greitas 1 ms (norint, 1ms MPRT; gali būti sureguliuotas iki 4 ms GtG) atsako laikas užtikrina „ryšio“ jausmą žaidžiant, gerokai sumažinus suvokiamą judesių susiliejimą. „G1“ serija turi labai mažą įvesties delsą, reiškiančią, kad naudotojo veiksmai, perduoti įvesties įrenginiais, paverčiami į vizualinį grįžtamąjį ryšį be pastebimo vėlavimo, kurį sukelia monitoriaus vidinis apdorojimo procesas.

Su kita unikalia funkcija, AOC „Game Color“, naudotojai gali pakeisti spalvos sodrumą geresniems pilkos spalvos lygiams ir vaizdo detalėms. Kol naudotojai gali visiškai individualiai prisitaikyti spalvas, pikselių paspartinimą, įvairius kitus mažus nustatymus ir išsaugoti juos trijuose skirtinguose „Gamer“ (žaidėjo) profiliuose, „G1 Game Mode Settings“ nustatymai taip pat įtraukia iš anksto apibrėžtus FPS (Pirmojo asmens šaudyklės), „Racing“ (Lenktynių), RTS (Realaus laiko strategijos) režimus patogioms funkcijoms, skirtoms skirtingiems žaidimų žanrams.

Žaidėjai veteranai prisimins dienas, kuomet jie ant ekrano piešė žymeklio rašikliu ar klijavo lipduku, kad pažymėtų centrinį tašką. Dabar ši funkcija yra įdiegta į monitorių, AOC „Dial Point“ uždeda kryželiu pažymėtą sluoksnį, kuris padeda FPS žaidėjams geriau ir lengviau nusitaikyti.

„G1“ serijos monitorių VA ekrano panelės apjungia geriausias TN ir IPS panelių savybes ir jas patobulina. „G1“ serijos monitorių žiūrėjimo kampai yra lygiagretūs tradicinių IPS panelių (178/178), ir greitos 144 Hz bei 1 ms panelės atitinka dabartines TN paneles, o jų spalvų tikslumas ir žiūrėjimo kampai yra geresni. Dar daugiau, VA panelės gali pasigirti 2–3 kartus aukštesniu kontrastu nei abi minėtos panelės.

„G1“ serija apima viską, turėdama gausią jungčių prieigą, tame tarpe dvi HDMI, „DisplayPort“ ir VGA jungtis tradiciniams monitoriaus įvesties šaltiniams ir ausinių išvestį.

AOC „G1“ monitorių serija leidžia žaisti žaidimus ilgas valandas. AOC „Low Blue Mode“ režimas sumažina žalingos mėlynos spalvos trumpųjų bangų ilgį, kol AOC „Flicker-Free“ technologija reguliuoja foninį apšvietimą, naudojant DC (nuolatinę srovę), vietoje PWM (impulso pločio moduliacijos) patogesniam naudojimui.

23,6 colių lenktus „C24G1“ monitorius ir 27 colių lenktus „C27G1“ monitorius bus galima įsigyti 2018 m. liepą už atitinkamai gamintojo rekomenduojamas 199 € ir 249 € mažmeninės prekybos kainas. Didesnius lenktus 32 colių „C32G1“ monitorius, tikimasi, bus galima įsigyti 2018 rugpjūtį už gamintojo rekomenduojamą 299 € mažmeninės prekybos kainą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!