Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/63956/nvidia-turi-problemu-su-displayport-1-3-1-4-standartu/spausdinti/

„nVidia“ turi problemų su „DisplayPort“ 1.3/1.4 standartu

Publikuota: 2018-06-11 22:37
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Paaiškėjo, kad „nVidia“ „Maxwell“ ir „Pascal“ vaizdo plokštės turi problemų su „DisplayPort“ 1.3 ir 1.4 standartais. Jei nieko nesako kodiniai pavadinimai, tai kalbama apie 900-ąją ir 10-ąją serijas. Problema pasireiškia tuo, kad prijungus monitorių per „DisplayPort“ 1.3 ar 1.4 protokolą viskas funkcionuoja ne taip kai derėtų. Gali pradėti mirkčioti ekranas iki operacinės sistemos užkrovimo ar prasidėti nesibaigiančios krovimosi kilpos.

„nVidia“ turi problemų su „DisplayPort“ 1.3/1.4 standartu

Norint tai ištaisyti nepakanka tvarkyklių atnaujinimo, reikia perrašyti vaizdo plokštės BIOS. „nVidia“ jau dabar siūlo įrankį, kuris veikia iš „Windows“ aplinkos ir patikrina ar jūsų vaizdo plokštei reikia naujesnio BIOS. Jei reikia tai programėlė jį perrašo. BIOS perrašymas yra visada rizikingas veiksmas, nes dingus elektrai ar užstrigus kompiuteriui tai darant gali būti sugadinta vaizdo plokštė. Tad jei neturite problemų, geriau nieko ir nedarykite.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!