Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/63896/intel-pranese-apie-28-branduoliu-procesoriu/spausdinti/

„Intel“ pranešė apie 28 branduolių procesorių

Publikuota: 2018-06-07 07:16
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Intel“ visus nustebino pranešdama, kad stalinių kompiuterių naudotojai galės nusipirkti monstrišką 28 branduolių procesorių. Dar įspūdingiau atrodo, kad šis procesorius sugebėjo dirbti 5 GHz dažniu su visais branduoliais. Tiesa, norint tai pasiekti panaudotas įspūdinga skysčio aušinimo sistema. Ne ką prasčiau atrodo ir „Asus“ serveriams skirta pagrindinė plokštės su aktyviu aušinimu ant maitinimo grandinės. Suprantama, kad procesorius veikiantis tokiu dažniu ir turintis tiek daug branduolių yra maža šiluminė elektrinė.

Atskleista, kad 28 branduolių procesorius veikiantis 5 GHz dažniu „Cinebench R15“ teste surinko net 7334 taškus. Kol kas nepateikiama jokių datų kada šie nauji „Cascade Lake-X“ procesoriai bus išleidžiami. Žadama tik tiek, kad tai įvyks dar šiais metais.

Niekam ne paslaptis, kad toks „Intel“ žingsnis yra bandymas apsisaugoti nuo antros kartos „Threadripper“, nes šie procesoriai turės iki 32 branduolių.

„Intel“ pranešė apie 28 branduolių procesorių
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!