Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/63802/pubg-kurejai-padave-fortnite-kurejus-i-teisma/spausdinti/

PUBG kūrėjai padavė „Fortnite“ kūrėjus į teismą

Publikuota: 2018-05-29 20:27
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Epic Games“ kuriantys „Fortinite“ žaidimą sulaukė nemalonios žinios. Juos į teismą padavė „Player Unknown’s Battlegrounds“ (PUBG) korporacija dėl plagijavimo ir autorių teisių pažeidimo.

Tie kas stebi perkamiausių „Steam“ žaidimų rubriką nesunkiai pastebi, kad PUBG yra labai gerai perkamas žaidimas, o tokie pardavimai tęsiasi nuo 2017 metų. Tai leido Pietų Korėjos kūrėjams susižerti milijonus. Tuo tarpu 2017 metais išleistas „Fortnite“, kurį visi gali žaisti nemokamai, savo sėkmės sulaukė tik kiek vėliau, kai atsirado „Battle Royale“ režimas. Seniau buvo galima ginti bokštus, kas žaidėjų nelabai viliojo.

PUBG kūrėjai padavė „Fortnite“ kūrėjus į teismą

Būtent dėl „Fortnite“ „Battle Royale“ režimo ir buvo kreiptasi į teismą. PUBG kūrėjai mano, kad tai visiška jų žaidimo eigos kopija, o tuo pačiu panaudotas ir žaidėjų išmetimas atsitiktine tvarka žemėlapyje. Žaidėjai pradėję žaidimą turi susirasti ginklus, kad galėtų išlikti ir nugalėti priešus, taip pat kaip PUBG žaidime. Tuo pačiu turima priekaištų ir „Fortnite“ naudotojai sąsajai, nes ji labai primena tą, kuri naudojama PUBG.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!