Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/63552/budami-bloguoju-policininku-neapsaugosite-savo-vaiku-nuo-internetiniu-gresmiu/spausdinti/

Būdami „bloguoju policininku“ neapsaugosite savo vaikų nuo internetinių grėsmių

Publikuota: 2018-05-09 13:14
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Rizika, susijusi su augimu išmaniajame pasaulyje, tikrai ne vienintelis tėvų galvos skausmas. Daug didesnį susirūpinimą kelia, ką vaikai veikia internete. Todėl trečdalis tėvų apriboja laiką, kurį vaikai praleidžia internete, kad apsaugotų juos nuo kibernetinių pavojų. Tačiau yra ir kitų veiksmų, kurių tėvai gali imtis, kad sumažintų riziką ir padėtų savo vaikams kuo geriau pasinaudoti visais teigiamais dalykais, kuriuos gali pasiūlyti skaitmeninis pasaulis.

Jaunosios kartos interneto naudojimo įpročiai lemia, kad trečdalis (33 %) tėvų nerimauja dėl vaikų priklausomybės nuo interneto. Šį nerimą pagrindžia ir „Kaspersky Lab“ bei „B2B International“ duomenys, kurie nustatė, kad pagal tėvus vienas iš dešimties (12 %) jaunesnių nei 18 metų amžiaus vaikų yra priklausomas nuo interneto. Tėvai taip pat nerimauja, kad jų vaikai žiūri netinkamą ar suaugusiems skirtą turinį (36 %) ar bendrauja su nepažįstamais žmonėmis (32 %). Vaikų nesugebėjimas atsiriboti nuo internetinio pasaulio greitai tampa pagrindine tėvų problema.

Daugiau nei pusė tėvų (51%) mano, kad internete jų vaikams kylanti grėsmė didėja nuo to, kiek jie laiko praleidžia internetinėje erdvėje. Šis susirūpinimas paskatino 33 % tėvų taikyti apribojimus, kaip ilgai jų vaikai gali naudotis internetu. Tačiau laiko ribojimas nebūtinai reiškia, kad vaikai bus apsaugoti nuo pavojų.

Per dvylikos mėnesių laikotarpį 44 % vaikų susidūrė su bent viena internetine grėsme: vienas iš dešimties vaikų peržiūrėjo netinkamą turinį (12 %) arba susidūrė su kenksminga programine įranga ir virusais (10 %). Todėl tėvai turėtų ieškoti alternatyvių būdų, kaip pasirūpinti savo vaikais, pavyzdžiui, per auklėjimą. Daugiau nei trečdalis (37 %) tėvų reguliariai bendrauja su savo vaikais, kad mokytų juos apie internetinius pavojus, o 31 % bando prižiūrėti savo vaikus, kai jie naudojasi internetu, nes taip gali atkreipti vaikų dėmesį į galimas grėsmes.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!