Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/63509/twitter-del-savo-klaidos-ragina-visus-vartotojus-pakeisti-slaptazodzius/spausdinti/

„Twitter“ dėl savo klaidos ragina visus vartotojus pakeisti slaptažodžius

Publikuota: 2018-05-05 07:24
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Socialinio tinklo „Twitter“ valdytojai ragina visus 330 mln. savo vartotojų pasikeisti slaptažodžius. Tiesa, ne dėl to, kad informaciją būtų pavogę programišiai – tiesiog buvo aptikta klaida, dėl kurios visi slaptažodžiai vidinėje „Twitter“ sistemoje buvo saugomi nešifruotu pavidalu, rašo businessinsider.com.

Klaidą aptikę „Twitter“ inžinieriai nenustatė jokių požymių, kad ja būtų pasinaudojęs kas iš šalies. Dėl programavimo klaidos slaptažodžiai viename vidiniame „Twitter“ žurnale (angl. log) buvo saugomi nešifruotu pavidalu, t. y. ne kaip nesuprantamas skaičių, raidžių ir kitokių simbolių kratinys, o paprastu tekstiniu pavidalu.

„Twitter“ skelbia, jog nėra jokių priežasčių manyti, kad kas nors būtų gavęs prieigą prie šios jautrios informacijos, bet, nepaisant to, rekomenduoja pasikeisti slaptažodžius. Taip pat rekomenduojama pakeisti savo slaptažodį visose paslaugose, kuriose jis yra toks pats, kaip ir naudojamas prisijungti prie „Twitter“.

Taip pat „Twitter“ skelbia, kad imtasi priemonių, užtikrinsiančių, jog panašūs incidentai ateityje nebepasikartos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!