Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/63236/facebook-pradejo-skelbti-kuriu-vartotoju-asmenine-informacija-gavo-cambridge-analytica/spausdinti/

„Facebook“ pradėjo skelbti, kurių vartotojų asmeninę informaciją gavo „Cambridge Analytica“

Publikuota: 2018-04-11 18:11
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

„Facebook“ pradėjo informuoti visus 87 mln. asmenų, kurių asmeninių socialinio tinklo paskyrų informaciją neteisėtai gavo bendrovė „Cambridge Analytica“. Tiesa, informuojančias žinutes gavo dar ne kiekvienas.

Jeigu savo naujienų sraute dar nebuvote apie tai informuotas, sukurtas ir paprastas įrankis pasitikrinti patiems: „Facebook“ pagalbos centre atsirado specialus skyrius, kuriame nurodome, ar jūs ar kuris nors iš jūsų draugų tapo šio skandalo aukomis, rašo „The Verge“.

Asmenims, kurių informacija nutekėjo, bus rekomenduojama pakeisti programėlių nustatymus, nors visiems vartotojams apskritai rekomenduojama peržvelgti visų programėlių, kurioms suteikta prieiga prie jūsų „Facebook“ paskyros ir pašalinti visas, kurios jums nebereikalingos. Jeigu programėlė „This Is Your Digital Life“ surinko duomenis apie kurį nors iš jūsų draugų, tų draugų tapatybės jums nebus atskleidžiamos.

Šiuo metu „Facebook“ diegia plataus spektro socialinio tinklo permainas siekiant užtikrinti, kad ateityje nepasikartos panašūs skandalai. Taip pat socialinį tinklą valdanti bendrovė ieško programėlių kūrėjų „įtartinos veiklos“ požymių, kurie taptų šių kūrėjų audito priežastimi.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!