Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/63166/sony-jau-ruosiasi-ps5-isleidimui/spausdinti/

„Sony“ jau ruošiasi PS5 išleidimui

Publikuota: 2018-04-06 17:15
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Niekam ne paslaptis, kad žaidimų grafikos tobulėjimą prilaiko silpnoka konsolių techninė įranga, net neseniai pasirodę „PS4 Pro“ ir „Xbox One X“ negali prilygti aukščiau vidutinės spartos esantiems kompiuteriams. Tiesa, konsoles, kaip visada, gelbėja specialios optimizacijos, kurių dėl gausybės techninės įrangos konfigūracijų negauna asmeniniai kompiuteriai.

„Sony“ jau ruošiasi PS5 išleidimui

Manoma, kad sekančios kartos „PlayStation 5“ (ar kaip bebūtų pavadinta) žaidimų konsolė gaus jau „Zen“ architektūros procesorių, tai bus didelis pagerinimas lyginant su dabartiniais „Jaguar“ branduoliais. Grafikos fronte irgi numatomos naujovės. PS5 gali turėti „Navi“ architektūros grafiką. Dabartinė „PS4 Pro“ konsolė naudoja „Vega“ architektūros lustą.

Sunku būtų patikėti, bet išleidimas gali įvykti jau šiemet, bet tai atrodo vargiai tikėtina. Veikiau išleidimo reikėtų tikėtis 2019 metais. Tada bus pilnai įsivažiavęs 7 nm gamybos metodas, kas padės mažinant lustus ir tuo pačiu gamybos kaštus. Galimai jau dabar žaidimų kompanijos turi kūrėjų rinkinius, bet tai negalėtų būti galutinio varianto konsolė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!