Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/62160/vidutinio-ir-auksciausio-spartos-segmento-vaizdo-plokstes-dar-brangs/spausdinti/

Vidutinio ir aukščiausio spartos segmento vaizdo plokštės dar brangs

Publikuota: 2018-01-09 12:06
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Sunku suvokti, bet vaizdo plokštės dar brangs. Tikint naujausiomis prognozėmis vidutinio ir aukščiausio spartos segmento vaizdo plokštės brangs 5–20 JAV dolerių. Tai nėra labai didelė suma, bet pridėjus ją ir prie taip išpūstų kainų ima suktis galva. Šis kainų kilimas yra išaugusių atminties kainų pasekmė. Tuo pačiu trūksta ir pačių grafikos procesorių.

Kaip žinome, šį kainų šuoli iššaukė kripto valiutų kasyba, kur naudojamas didelis kiekis vaizdo plokščių ir poreikis niekaip nemažėja. Žaidėjams vaizdo plokščių irgi reikia. Ypač išaugusi paklausa pastebima Kinijoje, kur labai populiarus „PlayerUnknown’s Battlegrounds“ žaidimas.

Vidutinio ir aukščiausio spartos segmento vaizdo plokštės dar brangs

Manoma, kad toks nežymus kainų padidėjimas kriptovaliutų kasėjų neatbaidys, tuo tarpu žaidėjai dar labiau galvos prieš pirkdami naują vaizdo plokštę.

Vaizdo plokščių gamintojai tiki, kad pirmame 2018 ketvirtyje pardavimai bus mažesni lyginant su ketvirčiu prieš tai. Skaičiuojama, kad pajamos 2018 metų pirmame ketvirtyje turėtų kilti lyginat su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, dėl išaugusių vaizdo plokščių kainų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!