Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/62107/intel-procesoriai-turi-saugumo-klaida-kuri-stipriai-paveikia-duomenu-centrus/spausdinti/

„Intel“ procesoriai turi saugumo klaidą, kuri stipriai paveikia duomenų centrus

Publikuota: 2018-01-04 07:17
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Reikia pradėti nuo to, kad ši informacija nėra oficiali. Pilnai suprantama, kad „Intel“ ar jos partneriai nenori pranešti apie didžiulę klaidą procesoriuose, kuri daro įtaką saugumui.

Manoma, kad „Intel“ procesoriai turi įgimtą klaidą, kuri leidžia virtualiems naudotojams tame pačiame fiziniame kompiuteryje pasiekti vieni kitų duomenis. Tai vadinama atminties nutekėjimu. Tokius duomenų centrus naudoja didysis trejetas: „Amazon“, „Google“ ir „Microsoft“, kaip ir kiti debesų paslaugų tiekėjai. Šiuo metu besinaudojantys debesų paslaugomis turėtų pasirūpinti savo jautrių duomenų saugumu.

„Intel“ procesoriai turi saugumo klaidą, kuri stipriai paveikia duomenų centrus

Kalbama, kad „Intel“ jau pluša prie šios klaidos pataisymo, bet viskas nėra taip gražu kaip norėtųsi. Ištaisius klaidą procesorių našumas krenta 30–35 %, kas yra labai ženklus spartos praradimas.

Ženklai, kad „Intel“ taiso šią klaidą yra paslėpti „Linux“ kernelyje, kuris viešai neprieinamas. Kiek buvo išsiaiškinta, pakeitimai veda prie spartos sumažėjimo, apie ką ir rašėme prieš tai. Pastebėta, kad šie pataisymai pristatyti labai greitai, pagal rinkoje esančius „Linux“ kernelio atnaujinimo standartus. Tuo pačiu pakeitimai įdiegti ir į senesnes kernelio versijas, kas yra labai reta. Kadangi tai techninės įrangos klaida pataisymo reikia ne tik „Linux“, bet ir „Windows“. „Microsoft“ ties šios klaidos pataisymu dirba nuo 2017 metų lapkričio.

Reikia paminėti, kad AMD procesoriai šios klaidos neturi ir programinės įrangos pataisymai šių procesorių spartos nepaveiks.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!