Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/6197/nutekejo-slapti-japonijos-karinio-oro-laivyno-duomenys/spausdinti/

Nutekėjo slapti Japonijos karinio oro laivyno duomenys

Publikuota: 2006-12-06 08:16
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Internete pasirodžius slaptiems duomenims apie logistinių operacijų vykdymą Irake, buvo pradėtas tyrimas dėl duomenų nutekėjimo.

Šiuo metu yra tardomas Japonijos karinio oro laivyno leitenantas, įtariamas saugumo taisyklių nesilaikymu ir netyčia leidęs slaptiems duomenims patekti į internetą. Leitenantas, nesenai grįžęs iš Irako, darbe naudojo savo nešiojamą kompiuterį. Būdamas Irake į savo kompiuterį jis nusikopijavo failus su duomenimis apie kariuomenės atsargas ir jų tiekimą, grįžęs namo į Japoniją jis pradėjo naudotis P2P duomenų perdavimo programa „Winny“, kuri leido dalintis failais, esančiais jo kompiuteryje su kitais vartotojais. Besinaudodamas minėta duomenų perdavimo programa, jis apkrėtė savo kompiuterį kirminu, plintančiu per „Winny“ tinklus. Šis kirminas padarė visus jo kompiuteryje esančius failus prieinamus „Winny“ tinkle. Netrukus slapti duomenys buvo kažkieno surasti ir išplatinti po visą internetą.

Japonijos karinio oro laivyno atstovai pranešė, jog tai yra labai rimtas saugumo taisyklių pažeidimas ir leitenantas bus atitinkamai nubaustas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!