Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/6145/amd-atsakas-intel-4-branduoliu-procesoriams/spausdinti/

AMD atsakas „Intel“ 4 branduolių procesoriams

Publikuota: 2006-12-04 09:37
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Lenta.Ru

„Advanced Micro Devices“ pristatė naują platformą „AMD Quad FX“, taip pat žinomą, kaip „4x4“. Naujovės dėka, asmeniniame kompiuteryje galima bus turėti du dviejų branduolių procesorius bei iki 4 padidinti vaizdo plokščių skaičių, pranešama oficialiame AMD tinklalapyje.

Platforma gali dirbti su dviejų branduolių procesoriais „Athlon 64 FX-74“, „FX-72“ ir „FX-70“. „Quad FX“ naudoja „nForce 680a SLI“ sisteminę logiką, dėl ko kompiuteris galės turėti 4 vaizdo plokštes, kurių dvi dirbs x16 režimu, o dvi – x8. Platforma sugeba dirbti vienu metu su 20 įrenginių per USB sąsają ir su 4 GB tinklais, tikslina „Tom’s Hardware“.

„4x4“ kūrėjai tvirtina, kad nauja platforma pasiūlys vartotojams iki šiol nematytą produktyvumą – ir šių teiginių pagrįstumas patvirtinamas pirmais produktyvumo testais. Tačiau jei norėsime išnaudoti visas „Quad FX“ galimybes, toks kompiuteris kainuos brangiau nei 5000 dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!