Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/61334/google-ir-microsoft-aplojo-viena-kita-del-skyletos-programines-irangos/spausdinti/

„Google“ ir „Microsoft“ aplojo viena kitą dėl „skylėtos“ programinės įrangos

Publikuota: 2017-10-22 10:01
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Istoriškai jau ganėtinai įprasta, kad santykiai tarp „Google“ ir „Microsoft“ nėra patys šilčiausi. Štai „Google“ ganėtinai neseniai viešai išpublikavo žinią apie konkurentų programinės įrangos skyles, dėl ko „Microsoft“ nebuvo labai patenkinti. O dabar „Microsoft“ atsiskaitė ta pačia moneta, rašo engadget.com.

„Microsoft“ aptiko naršyklės „Chrome“ saugumo spragą. „Google“ šią spragą užtaisė bandomojoje naršyklės versijoje, tačiau galutinės naršyklės versijos naudotojai nesaugia „Chrome“ naudojasi jau apie mėnesį.

Svetainėje „GitHub“ savo naršyklės spragą užtaisantį naujinį „Google“ patalpino nedelsdami, dar prieš prijungiant jį prie naujos naršyklės versijos. Bet, anot „Microsoft“, tai nėra tinkamas darbo metodas: naujiniai turėtų būti ne tik sukuriami, bet ir išplatinami dar prieš tai, kaip informacija apie saugumo spragą tampa vieša.

Šiuo atveju „Microsoft“ nėra neteisūs – per mėnesį, kurio „Google“ prireikė šiai konkrečiai saugumo spragai užtaisyti, programišiai galėjo net neskubėdami spragą išanalizuoti ir surasti būdų ją išnaudoti. Be to, ir sprendimas pataisą platinti per „GitHub“, o ne įprastiniais naršyklės naujinimo būdais atrodo skubotas, neefektyvus bei keistas.

Kita vertus, ar vartotojams tikrai naudinga, kai „Google“ ir „Microsoft“ pešiojasi tarpusavyje? Žinoma, konkurentų parodomi trūkumai pašalinami, kas visada yra gerai. Ir konkurencija pati savaime yra gerai. Tačiau šiuo atveju konkurencija jau kirto draugiškų santykių zonos ribas ir pradėjo kelti pavojų vartotojams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!