Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/6130/microsoft-atnaujina-wga-notifications/spausdinti/

„Microsoft“ atnaujina „WGA Notifications“

Publikuota: 2006-12-02 09:57
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Kompanija „Microsoft“ per kelias savaites ketina atnaujinti „Windows Genuine Advantage (WGA) Notifications“ sistemą, kuri skirta supažindinti vartotojus su tuo, kad jų kompiuteriuose įdiegta piratinė „Windows“ sistemos versija.

Pradinė „WGA Notifications“ naudojimo fazė baigėsi šių metų birželio mėnesį. Testavimo metu buvo sulaukta tiek teigiamų, tiek ir neigiamų atsiliepimų. Pavyzdžiui, daugelis vartotojų kaltino „Microsoft“ šnipinėjimu - nes „WGA Notifications“ pernelyg dažnai kreipėsi į „Microsoft“ serverį ir apsikeitinėjo kažkokiais duomenimis. „Microsoft“ tuomet teigė, kad programa tiesiog ieško naujo konfigūracijos failo ir naujesnėje versijoje prisijungimų dažnumas buvo apribotas.

O naujojoje „WGA Notifications“ versijoje atsiras naujas įdiegimo vedlys, kuris praneš apie sistemos legalumą iškart po įdiegimo. Taip pat be jau esančių legalių ir piratinių sistemų kategorijų bus įvesta nauja įdiegtų „Windows“ kopijų klasė - įtartinos sistemos. Šių sistemų vartotojai galės pasinaudoti patarimais kaip išspręsti problemą. Piratinės kopijos išaiškinimo atveju - vartotojui bus draudžiama įdiegti daugelį atnaujinimų ir programų, pavyzdžiui „Internet Explorer“ ar „Windows Media Player“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!