Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/6113/ontrack-duomenu-atstatymo-paslaugos-tiks-ir-nauju-microsoft-produktu-vartotojams/spausdinti/

„Ontrack“ duomenų atstatymo paslaugos tiks ir naujų „Microsoft“ produktų vartotojams

Publikuota: 2006-12-01 09:18
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Abakas, UAB

Didžiausia pasaulyje programinės įrangos gamintoja „Microsoft“ korporacija lapkričio 30 dieną išleido naujus produktus – operacinę sistemą „Windows Vista“ bei biuro programų rinkinį „Microsoft Office System 2007“. Kaip tvirtina duomenų atstatymo ekspertai, vartotojai, dirbantys su naujais „Microsoft“ produktais, kompiuterinių incidentų atveju dingusią arba sugadintą informaciją atstatyti gali taip pat sėkmingai, kaip ir ankstesnių versijų turėtojai.

Kaip teigia pasaulinės duomenų atstatymo technologijų lyderės „Ontrack“ atstovas Baltijos šalims Laimis Runkevičius, jau pati „Windows Vista“ sistema yra gerokai saugesnė prieš kompiuterinių virusų ir kitų interneto kenkėjų antpuolius, tačiau šimtaprocentinės apsaugos nuo žmogiškųjų klaidų, techninės bei programinės įrangos gedimų, elektros tinklo trikdžių, fizinių laikmenos pažeidimų, kompiuterinių virusų, stichinių nelaimių ir kitų bėdų garantuoti negali niekas.

„Naujų „Microsoft“ produktų vartotojai kompiuterinių incidentų atveju galės atstatyti dingusią arba pažeistą informaciją pasinaudodami profesionaliomis „Ontrack“ duomenų atstatymo paslaugomis“ – tvirtina L. Runkevičius. – „Pagal susitarimus su gamintojais, „Ontrack“ laboratorijose nuolat yra bandomos būsimos programinės įrangos versijos, nauji informacijos laikmenų modeliai, todėl naujų produktų pristatymo rinkai dieną vartotojams prieinamos ir duomenų atstatymo paslaugos“.

Pasak L. Runkevičiaus, naujos „Microsoft“ produktų galimybės paskatins verslo bei namų vartotojus dar daugiau informacijos kaupti skaitmenine forma ir efektyviai išnaudoti naujas informacijos saugojimo, paieškos ir apdorojimo galimybes. Tačiau, augant saugojamos informacijos kiekiui ir jos svarbai, taip pat augs ir informacijos saugumo sprendimų paklausa.

Gana dažnai dėl įvairių priežasčių (vartotojo žioplumas, maitinimo įtampos šuolis, kompiuteriniai virusai ir pan.) yra sugadinami vienas ar keli duomenų rinkiniai, svarbios elektroninio pašto žinutės. Jeigu kompiuterio kietasis diskas nėra fiziškai pažeistas, tikslinga specializuotos programinės įrangos „Ontrack EasyRecovery“ pagalba patiems pabandyti atlikti informacijos atstatymą ir išvengti kreipimosi į specialistus. Taip galima atkurti pažeistus „Zip“ archyvus, neatsidarančius „Word“ dokumentus, „Excel“ lenteles, „Access“ duomenų bazes, „PowerPoint“ prezentacijas bei kitus duomenų rinkinius. Tokiomis informacijos atstatymo paslaugomis galės naudotis ir naujojo „Microsoft Office 2007“ biuro programų rinkinio vartotojai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!