Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/6109/hakeriai-taikosi-i-voip/spausdinti/

Hakeriai taikosi į „VoIP“

Publikuota: 2006-11-30 10:49
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Kitų metų tendencijos - VoIP (Voice over IP) ir IM (Instant Messaging - skubusis paštas) atakavimas. Būtent tokią prielaidą daro viena iš didžiausių pasaulio saugumo kompanijų - „MessageLabs“.

Šiandien ši kompanija išsakė savo požiūrį į būsimas saugumo grėsmes 2007-taisiais metais. Daugiausiai dėmesio sulaukė hakeriai arba dar vadinami „kompiuterių entuziastai“. Pasak „MessageLabs“, šie žmonės vis dažniau ir daugiau sugeba apeiti tam tikras programų apsaugas. Šie metai puikiai atspindi vyravusią „madą“, t.y. dėmesys buvo sutelktas į elektroninio pašto, interneto svetainių, IM (instant messaging), VoIP (Voice over ip) atakas. Tikimasi, kad kitais metais susidomėjimas pastaraisiais aspektais dar labiau išaugs, ko pasekoje skubusis paštas ir VoIP (liet. - ip telefonija) bus jaukas „žvejoti“ vartotojų svarbią informaciją, vykdyti „spam“ atakas ir t.t.

Prisimenant, kaip šiais metais pašto dėžutės plūsdavo nuo gausybės SPAM laiškų, „MessageLabs“ perspėja, kad kitais metais šie laiškai bus vis daugiau siuntinėjami paveikslėlių pavidalu (ang. „image spam“) nei atviru tekstu.

Kitas svarbus aspektas - Trojos arkliai, kuriuos šiais laikais galima užsisakyti, kad jį sukurtų, pagal kiekvieno norus ir pageidavimus. Yra manoma, kad krentančios „Trojos arklių supermarketuose“ kainos sukels didžiulį galvos skausmą saugumo ekspertams ir ne tik. Tarp kitą ko, Rusijoje Trojos arklį, pagamintą pagal individualų užsakymą, galima įsigyti už 250 JAV dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!