Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/60980/programisiai-nulauze-ccleaner-ir-isplatino-virusa/spausdinti/

Programišiai nulaužė „CCleaner“ ir išplatino virusą

Publikuota: 2017-09-21 07:14
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©tv3.lt
Inf. šaltinis: tv3.lt

Programišiai nulaužė „CCleaner“ ir išplatino virusąDaugelis tikriausiai yra naudojęs, arba bent jau matęs savo kompiuteryje tvarkymo programą „CCleaner“. Ji operacinėje sistemoje leidžia aptikti ir panaikinti pasenusius bei nereikalingus failus. Dažnai ją pasitelkus galima pasiekti ir kompiuterio našumo rezultatų pagerinimo. Tačiau netikėtai paaiškėjo, kad pati programa „CCleaner“ buvo piktadarių nulaužta.

IT saugumo bendrovė „Cisco Talos“ aptiko, kad paskutinės programėlės versijos buvo apkrėstos virusu, praneša „4 PDA”.

„Cisco Talos“ virusą aptiko 32 bitų „CCleaner“ versijoje 5.33.6162 rugpjūčio 15-osios dienos ir CCleaner Cloud 1.07.3191 rugpjūčio 24 dienos. Bendrovės „Piriform“, kuriančios šį produktą, atstovai, paskelbė, kad užkrėstą atnaujinimą savo kompiuteriuose įdiegė 3 proc. vartotojų, o tai yra 2,27 mln. žmonių.

Kenkėjiškas kodas į nusikaltėlių serverį persiuntė vartotojų kompiuterių vardus, jų IP adresus, įdiegtų programų sąrašą ir tinklo įrangos informaciją. Rugsėjo 15-ąją teisėsaugininkai atjungė tą serverį ir pradėjo programišių paieškas. Visiems „CCleaner“ naudotojams rekomenduojama atnaujinti savo programinę įrangą ir pasitikrinti, ar kompiuteris nėra užkrėstas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!