Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/6098/deklaruoti-elektroniniu-budu-bus-galima-ir-neturint-kompiuterio-ar-interneto/spausdinti/

Deklaruoti elektroniniu būdu bus galima ir neturint kompiuterio ar interneto

Publikuota: 2006-11-29 14:18
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Valstybinė mokesčių inspekcija

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) ir Lietuvos Respublikos Vidaus reikalų ministerija (toliau – VRM) šiandien sutarė dėl bendradarbiavimo skatinti gyventojus savo pajamas deklaruoti elektroniniu būdu. 2007 metais mokesčių mokėtojai, kurie turės teikti gyventojų pajamų mokesčio deklaraciją, tai galės padaryti elektroniniu būdu „Viešosios interneto prieigos taškuose“, kurie įkurti beveiki visose šalies rajonų seniūnijos.

VMI viršininkas Modestas Kaseliauskas ir VRM, kuruojančios „Viešosios interneto prieigos taškus“, Informacinės politikos departamento direktoriaus pavaduotojas Saulius Jastiuginas šiandien vykusiame pasitarime nutarė, kad abi institucijos, siekdamos skatinti gyventojus naudotis teikiamomis elektroninėmis paslaugomis, didinti gyventojų kompiuterinį raštingumą, kitais metais seniūnijų, kaimo vietovių gyventojams suteiks galimybę gauti informaciją, kaip deklaruoti pajamas bei tai padaryti elektroniniu būdu „Viešosios interneto prieigos taškuose“.

„Šiemet jau 46 proc. visų deklaravusiųjų savo pajamas mokesčių mokėtojų naudojosi VMI elektronine deklaravimo sistema (toliau – EDS). Gyventojai įvertino, kad deklaruoti pajamas elektroniniu būdu yra kur kas greičiau ir patogiau, nei pildyti popierinę deklaraciją. Be to, elektroninės deklaracijos apdorojimas yra kone dvigubai pigesnis, nei popierinės – atitinkamai 7 ir 13 litų. Siekiame, kad kitais metais dar daugiau gyventojų naudotųsi EDS teikiamais patogumais. Tie, kurie neturi galimybės naudotis kompiuteriu ar internetu, tai galės padaryti “Viešosios interneto prieigos taškuose“, - susitikimo metu akcentavo M. Kaseliauskas.

Anot S. Jastiugino, praktika parodė, kad „Viešosios interneto prieigos taškai“ paskatino domėjimąsi internetu, o bendradarbiavimas su VMI populiarins valstybinių institucijų teikiamas elektronines paslaugas bei didins kompiuterinį raštingumą.

Susitikime sutarta, kad „Viešosios interneto prieigos taškuose“ esantys kompiuteriai bus aprūpinti elektroniniam deklaravimui reikalinga naujausia programine įranga, deklaravimo metu mokesčių mokėtojai galės gauti visą reikalingą informaciją apie EDS. Taip pat planuojama, kad sutartomis dienomis apskričių valstybinių mokesčių inspekcijų specialistai nemokamai padės užpildyti deklaracijas elektroniniu būdu.

Šiais metais VMI gavo 560 tūkst. gyventojų pajamų mokesčio deklaracijų. Elektroniniu būdu pateikta 46,1 proc. deklaracijų. Iš viso gyventojams grąžinta daugiau kaip 263 mln. litų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!