Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/60959/gmail-automatiskai-konvertuos-adresus-ir-telefonu-numerius-i-nuorodas/spausdinti/

„Gmail“ automatiškai konvertuos adresus ir telefonų numerius į nuorodas

Publikuota: 2017-09-19 20:36
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

„Gmail“ automatiškai konvertuos adresus ir telefonų numerius į nuorodas„Google“ į savo pašto paslaugą „Gmail“ (ir interneto svetainėje, ir programėlėje) pridėjo naują funkcionalumą – gebėjimą atpažinti fizinį adresą, telefono numerį bei asmens kontaktą ir paversti šiuos duomenis nuorodomis, rašo „The Verge“.

Labai keista, bet 2017 metai eina į pabaigą, o bene populiariausios pasaulyje elektroninio pašto paslaugos teikėjai „Gmail“ tokio neįtikėtinai paprasto ir natūralaus funkcionalumo iki šiol neturėjo, tad juos spėjo aplenkti daugelis kitų elektroninio pašto paslaugų teikėjų, taip pat „Apple iOS“ elektroninio pašto pagrindinė programėlė.

„Android“ ir „iOS“ operacinės sistemos lygmenyje jau kurį laiką turėjo galimybę telefonų numerius paversti nuorodomis, tačiau štai gebėjimas kontaktinius duomenis paversti nuorodomis pilnaverčio kompiuterio naršyklėje ar „Gmail“ programėlėje yra naujovės.

Paspaudus ties į nuorodą konvertuotu fiziniu adresu bus atidarytas žemėlapis „Google Maps“, kuriame matysite sudominusią vietą. Elektroninio pašto adresas atvers naujo laiško rašymo langą, o telefono numerio nuoroda įjungs skambinimo programėlę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!