Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/60572/amd-pripazista-kad-7-nm-technologija-taktiniu-dazniu-nepadidins/spausdinti/

AMD pripažįsta, kad 7 nm technologija taktinių dažnių nepadidins

Publikuota: 2017-08-22 15:35
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Neseniai įvykusios konferencijos „Canaccord Genuity“ metu kompanijos AMD techninis direktorius Mark Papermaster papasakojo keletą įžvalgų apie būsimus procesorius, ateities technologinius procesus, kurių dėka gims nauji kompanijos procesoriai, o taip pat išreiškė savo nuomonę apie pagrindinį konkurentą – „Intel“.

Visų pirma, M. Papermaster pabrėžė, jog taip vadinamas Mūro dėsnis toliau transformuojasi, ir šių pokyčių dalimi galima laikyti tai, jog ne tik lėtėja naujų technologinių procesų diegimas, tačiau ir jų „garantuojamas“ taktinių dažnių augimas. Laimei, kaip teigė AMD techninis direktorius, tranzistorių tankio procesoriuose didėjimas ir mikroschemų savikainos mažėjimas, pereinant prie progresyvesnių technologinių procesų, vis dar aktualus.

AMD pripažįsta, kad 7 nm technologija taktinių dažnių nepadidins

Savo procesorių spartą AMD ketina didinti, diegdama specializuotus blokus, kurie padidina produktyvumą tam tikrose naudojimo srityse, tuo tarpu taktinių dažnių auginimas tampa antraeiliu dalyku.

M. Papermaster prisipažino, 7 nm technologinis procesas nesuteiks galimybės iš esmės padidinti taktinių dažnių auginimo potencialą. Iš kitos pusės, AMD partneriai, kurie užsiima jos procesorių gamyba – „Globalfoundries“ ir TSMC – dar niekada nebuvo taip arti pagrindinio varžovo „Intel“, įsisavinant naujus technologinius procesus, nors pastaroji anksčiau labai didžiavosi lyderio titulu šioje srityje.

Dabar pranašumo praktiškai nebeliko, mano AMD atstovas. Savo ruožtu, „atsilikimo“ metai AMD specialistams nepraėjo veltui: buvo išmokta racionaliau išnaudoti esamus išteklius, išspausti maksimumą iš jau esamų technologinių procesų. Dabar ši patirtis, esant salyginai vienodoms technologinėms galimybėms, teoriškai gali padėti AMD aplenkti „Intel“, teigė M. Papermaster.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!