Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/60270/microsoft-numarins-32-metus-mums-tarnavusi-paint/spausdinti/

„Microsoft“ numarins 32 metus mums tarnavusį „Paint“

Publikuota: 2017-07-25 17:28
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Legenda tapusią „Microsoft“ operacinės sistemos „Windows“ programą „Paint“ daugelis mūsų tikrai yra naudoję ir netgi tebenaudoja iki šiol. Ši programa labai paprasta, lengvai perkandama ir su ja galima atlikti keletą elementarių funkcijų, kurios sugaišins vos kelias sekundes brangaus laiko.

1985 metais, kai pasirodė pirmos kartos operacinė sistema „Windows“, kartu standartiniame programų pakete jau buvo visų širdis pavergusi programa „Paint“. Nuo to momento milijonai vartotojų su „Paint“ iškirpo ar kitaip retušavo nesuskaičiuojamą kiekį nuotraukų, o mažieji nupiešė tūkstančius tikrų šedevrų.

Bet dabar atėjo metas su mūsų visų draugužiu atsisveikinti. „Microsoft“ kūrėjai nusprendė, kad „Paint“ užtenka laiko gyvuoti ir metas išeiti užtarnauto poilsio. Nors „Paint“ dar pasirodė su naujausia operacine sistema „Windows 10“, visgi dabar „The Guardian“ rašo, kad kūrėjai nusprendė įtraukti „Paint“ į juodąjį nereikalingų programų sąrašą.

„Microsoft“ numarins 32 metus mums tarnavusį „Paint“

Įdiegus programinės įrangos atnaujinimą, „Paint“ greičiausiai nebeliks, nors patys „Microsoft“ atstovai to dar oficialiai nepatvirtino. Visgi viena aišku, kad anksčiau ar vėliau taip nutiks. Beje, šis „Windows 10“ atnaujinimas turėtų pasirodyti jau visai netrukus, šių metų rudenį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!