Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/6020/anglijos-vyriausybe-perspejama-del-per-mazo-demesio-zaidimams/spausdinti/

Anglijos vyriausybė perspėjama dėl per mažo dėmesio žaidimams

Publikuota: 2006-11-28 10:15
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Kompanijos „Frontier Developments“ įkūrėjas David Braben neseniai duotame savo interviu tinklalapiui „GamesIndustry.biz“ labai rimtai perspėjo Didžiosios Britanijos vyriausybę dėl pernelyg mažo dėmesio žaidimų industrijai.

David Braben

„Daugelis pokyčių Jungtinėje Karalystėje labai susilpnino mūsų žaidimų industriją. Štai, pavyzdžiui, daugelis žmonių, kuriuos aš pažinojau 80-aisiais, šiuo metu jau sėkmingai dirba Kanadoje ir Jungtinėse Valstijose“, - kalbėjo jis.

„Šiuo metu Kanados vyriausybė sudarė kabai palankias sąlygas žaidimų kūrėjams persikelti ten arba atidaryti papildomą biurą. Ir tai liečia ne tik Kanadą, kūrėjai yra perviliojami ir į kitas šalis – Australiją, Tolimuosius Rytus ir t.t.“.

Tačiau, pasak Braben, didžiausia problema žaidimų kūrimo įmonėms Didžiojoje Britanijoje yra kylančios kūrimo išlaidos ir neseni mokesčių pakeitimai. Pagal juos, kūrėjai yra apmokestinami daug didesniais mokesčiais nei anksčiau.

„Mes neprašome kažkokios specialios pagalbos, kaip kino industrija. Bet panašu, kad nepaisant fakto, jog negauname pagalbos, mes netgi esame apmokestinami papildomai“, - teigė Braben.

Tačiau galiausiai jis pripažino, kad tikisi gerų pokyčių artimiausioje ateityje ir vis dėl to mato šviesią Didžiosios Britanijos žaidimų industrijos ateitį. Įdomu, ar mūsų valdžia yra girdėjusi išvis ką nors apie tokius dalykus, kaip žaidimų kūrimas?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!