Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/6009/nejaugi-isilauzeliu-bendruomene-issiseme/spausdinti/

Nejaugi įsilaužėlių bendruomenė išsisėmė?

Publikuota: 2006-11-24 14:49
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Remiantis nauju „Kaspersky Lab“ pranešimu, įsilaužėlių bendruomenė nebeturi naujų, šviežių minčių naujos kenksmingos programinės įrangos kūrimui.

„Malware Evolution: July - September 2006“ tvirtina, kad kol kas minėtoji bendruomenė kuria kodą, įrodantį, kad kenksmingas kodas gali veikti naujose platformose, tačiau yra beveik neįmanoma, kad tai virs kenksminga programine įranga, sukeliančia didelių ir nepataisomų problemų.

Pranešimo autorius, vyresnysis virusų analitikas Aleksas Gostevas, parodo, kad šiais, 2006 metais, naujų idėjų, keičiančių visus virusų dėsningumus, nebuvo. Kūrėjai bando apsaugoti savo kūrinius nuo gynybinių technologijų, kurias kuria antivirusinės įrangos gamintojai. Taip pat yra kuriamas kodas, veikiantis ne tik „Windows“ platformoje, tačiau šie kūriniai netampa masine epidemija, sukeliančia milijonus dolerių nuostolių, kaip būdavo seniau. Tiesą sakant, dažniausiai jie retai apkeliauja bent dešimt kompiuterių.

Vis dėlto pastebimas virusų greitesnis plitimas, nes retai kada įprasti vartotojai susirūpina savo saugumu. Taigi Gostevas daro išvadą, kad šiuo metu IT industrija stovi ant naujos eros slenksčio - arba bus sukurta nauja virusų rūšis/technologija, arba antivirusinės programinės įrangos gamintojai imsis kategoriškų veiksmų naikinant jau esamus ir plačiai paplitusius virusus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!