Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/60052/jav-ziniasklaida-programisiai-nusitaike-i-branduolines-jegaines/spausdinti/

JAV žiniasklaida: programišiai nusitaikė į branduolines jėgaines

Publikuota: 2017-07-07 13:40
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Programišiai nusitaikė į JAV įmones, valdančias branduolines jėgaines. Šalies žiniasklaida praneša, jog Vidaus saugumo departamentas (DHS) ir Federalinis tyrimų biuras (FTB) grėsmes laiko labai rimtomis ir išsiuntė perspėjimus dėl galimų atakų.

„New York Times“ ir „Bloomberg“ paviešino JAV teisėsaugos išplatintos ataskaitos ištraukas, kuriose apibūdinami programišių įsilaužimo į sistemas būdai. Ataskaitoje taip pat perspėjama, jog programišiai atakomis gali siekti elektros tiekimo sutrikdymų.

„Nėra jokių požymių, kad pavojus grėstų visuomenei. Šiuo metu manoma, jog nusikaltėliai nusitaikė į tam tikrą ratą verslo ir valstybinių institucijų“, – rašoma bendrame DHS ir FTB pranešime.

„E&E News“ praneša, jog programišiai nusitaikė į energetikos industriją ir šiuo metu vykdomas aktyvus tyrimas dėl pastaraisiais metais įvykdytų atakų. Pirminiais duomenimis, nėra įrodymų, kad hakeriams pavyko įsilaužti į įmonių sistemas, tačiau ekspertai perspėja, jog nusitaikymas į Amerikos branduolines jėgaines rodo šių įmonių pažeidžiamumą.

„Kibernetinės erdvės nusikaltėliai jau ilgą laiką strategiškai taikosi į energetikos sektorių. Jų tikslai varijuoja nuo kibernetinio espionažo iki galimybės sutrikdyti sistemas“, – situaciją apžvelgė „Reuters“.

2016 metais JAV Atominės energetikos agentūra ir Jungtinių Tautų (JT) branduolinio ginklo kontrolierius perspėjo dėl potencialios atakų grėsmės visame pasaulyje.

„Tai nėra išsigalvota rizika. Programišių nusitaikymas į energetikos infrastuktūras turėtų būti vertinamas itin rimtai“, – tikino Tarptautinės atominės energijos agentūros direktorius Yukiya Amano.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!