Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/59983/nutekejes-windows-10-programinis-kodas-pavojus-vartotojams/spausdinti/

„Nutekėjęs“ „Windows 10“ programinis kodas – pavojus vartotojams?

Publikuota: 2017-06-30 15:13
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mantas Bakutis
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Praėjusios savaitės pabaigoje internete pradėjo rodytis informacija bei neva nutekėjęs „Windows 10“ programinis kodas. „Microsoft“ nusprendė užbėgti spekuliacijoms už akių ir patvirtino, kad 32 TB dydžio informacijos „nuotėkis“ iš kompanijos nėra toks baisus, kaip gali pasirodyti. Tik kiek daugiau nei 1 GB duomenų yra programinio kodo išraiška, nurodė „Microsoft“.

1,2 GB programinio kodo „nuotėkis“, kaip skelbia kompanija, yra USB, „Wi-Fi“ tvarkyklių bei panašių įrankių mišinys. Šį programinį kodą „Microsoft“ siunčia didiesiems kompiuterių gamintojams ir kitiems savo partneriams. „Microsoft“, kalbėdami su portalu „The Verge“, nurodė, kad šis atvejis yra mažmožis ir negali būti lyginamas su garsiuoju „Windows 2000“ operacinės sistemos programinio kodo „nutekėjimu“, kuris įvyko 2004 metais.

„Nutekėjęs“ „Windows 10“ programinis kodas – pavojus vartotojams?

Nepaisant to, kad 32 TB „nutekėjusios“ informacijos sudaro daugybe nebaigtų „Windows 10“ operacinės sistemos versijų bei šiek tiek programinio kodo, šiais „Microsoft“ jau ir taip dalinasi su trečiosiomis šalimis, vyriausybėmis ir net savo klientais, kurie turi licencijas. Kiek daugiau problemų kompanijai kelia tai, kad „nutekėjo“ ir konfidencialios „Windows 10“ operacinės sistemos versijos, kurios turėjo likti kompanijoje ir viešai niekada nepasirodyti.

Nurodo, kad 32 TB duomenų blokas „nutekėjo“ iškart po to, kai du vyrai Jungtinėje Karalystėje buvo suimti už tai, kad be leidimo prisijungė prie programinės įrangos giganto „Microsoft“ tinklo. Manoma, kad jie prisidėjo prie konfidencialių „Windows 10“ operacinės sistemos versijų surinkimo, tačiau šiuo metu ši informacija JK pareigūnų nėra oficialiai patvirtinta.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!