Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/59838/feisbuke-naujos-komentavimo-galimybes/spausdinti/

Feisbuke – naujos komentavimo galimybės

Publikuota: 2017-06-17 10:00
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Socialinio tinklo „Facebook“ požiūris į GIF formato rinkmenas istoriškai buvo ganėtinai keistas, rašo engadget.com. Ilgą laiką šio formato judantys paveikslėliai feisbuke apskritai nebuvo palaikomi, bet ilgainiui, socialiniam tinklui beaugant, jie atsirado „Messenger“ pokalbių platformoje, o vėliau leido šiuos paveikslėlius įkelti ir į komentarus prie socialinio tinklo įrašų (su sąlyga, kad tai yra nuorodos į „Imgur“ arba „Giphy“ tarnybas).

Šių metų pradžioje požiūris į GIF rinkmenas kiek pasikeitė – komentaro rašymo langelyje atsirado oficialus GIF mygtukas, bet jį matė tik labai nedaug „bandomųjų“ vartotojų.

O sulaukus GIF (Graphics Interchange Format) trisdešimtmečio, feisbuko valdytojai nusprendė galimybę naudotis tuo mygtuku suteikti visiems. Tad dabar, apsilankę šio socialinio tinklo interneto svetainėje per naršyklę arba ja besinaudodami per kurią nors iš tam tinkamų oficialių programėlių, komentaro langelyje pamatysite ir mažą stačiakampį, ant kurio užrašyta GIF.

Paspaudus mygtuką atsiveria paieškos eilutė ir slenkamasis šiuo metu populiariausių GIF paveikslėlių meniu. Naudojami paveikslėliai iš „Giphy“ ir „Tenor“ tarnybų, tad jų pasirinkimas tikrai nėra menkas ir suteikia daug naujų saviraiškos galimybių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!