Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/59629/ntfs-failu-sistemos-klaida-gali-pribaigti-jusu-operacine-sistema-windows/spausdinti/

NTFS failų sistemos klaida gali pribaigti jūsų operacinę sistemą „Windows“

Publikuota: 2017-06-01 09:03
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mantas Bakutis
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Neseniai pasibaigus „Ransomware“ viruso skandalui „Windows“ operacinėse sistemose, su kuriuo korporacija „Microsoft“ jau susidorojo, programišiai praneša apie naujas bėdas, šiuo metu randamas „Windows“ 7, 8 bei 8.1 operacinėse sistemose. Klaida NTFS failų sistemoje gali pribaigti jūsų operacinę sistemą.

Teigiama, kad kompiuteryje įdiegus tam tikrą programinę įrangą, pasinaudojus „Internet Explorer“ naršykle programišiai gali paveikti tai, kaip „Windows“ operacinė sistema vykdo apsaugotų failų vardų apdorojimą. Naudojantis NTFS failų tvarkymo sistema pasiunčiama komanda vardu „$MFT”, kuri bando pasiekti vartotojams paprastai neprieinamą NTFS disko direktoriją, o tai užfiksavusi operacinė sistema tiesiog „nulūžta”.

Kai kurie saugumo ekspertai nurodo, kad operacinė sistema „nulūžta“ ar „užstringa“ ne iš karto, tačiau galų galiausiai ši arba persikrauna, arba visiškai „pakimba“. Stebėtina tai, kad visa ši problema galima tik naudojant „Internet Explorer“ interneto naršyklę, kuri yra pažeidžiama, o programišiui aktyvuoti kenksmingą kodą nėra sunku: jums tereikia spustelti ant nuotraukos.

Verta pažymėti, kad „Microsoft“ iki šiol nei pripažino šios problemos, nei ketina ją sutvarkyti. Ši problema neegzistuoja naujojoje programinės įrangos giganto „Windows 10“ operacinėje sistemoje, tad kompanija gali ir neskubėti užtaisyti šios spragos. Nepaisant to, šiuo metu Windows“ 7, 8 ir 8.1 operacinėmis sistemomis vis dar naudojasi apie 58 % visų pasaulio internautų, o „Internet Explorer naršykle“ – 35 % internautų, nurodo „NetApplications“ rinkos tyrimų bendrovė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!