Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/5887/falck-security-pirmoji-isbandys-hewlett-packard-naujove/spausdinti/

„Falck Security“ pirmoji išbandys „Hewlett-Packard“ naujovę

Publikuota: 2006-11-07 14:27
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Alna Intelligence, UAB

„Lietuvos įmonės nesibaimina naujovių“ – tai nesyk yra pabrėžę tarptautinių IT kompanijų atstovai. Vienas naujausių tokių pavyzdžių – didžiausios saugos kompanijos Lietuvoje „Falck Security“ pirkinys.

Ši kompanija ką tik pilnu pajėgumu paleido pasaulinės IT sprendimų kompanijos „Hewlett-Packard“ (HP) penktosios kartos C klasės „blade“ tipo tarnybines stotis, kurias įsigijo liepos mėnesį vos joms pasirodžius rinkoje. „Falck Security“ tapo pirmąja bendrove ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse bei Suomijoje, kuri įsigijo šias naująsias tarnybines stotis.

„Esame labai naujovėms imli kompanija“, - teigė „Falck Security“ informacinių technologijų skyriaus vadovas Žilvinas Naujalis. Augant tarnybinių stočių poreikiui, bendrovė jau kurį laiką dairėsi ir rinkosi įrenginius.

„Įsigyti „HP BladeSystem“ tarnybines stotis jau buvome nusprendę anksčiau, nes šios sistemos yra patogesnės, paprasčiau valdomos, lankstesnės verslui, turinčios didesnį funkcionalumą negu įprastos, montuojamos į spintas („rack“) tarnybinės stotys, - aiškino Ž.Naujalis. - Tačiau pasikonsultavus su IT paslaugų ir konsultacijų kompanija „Alna Intelligence buvo nuspręsta palaukti naujų C klasės „BladeSystem“ modelių. Pirkti naujausius modelius paskatino ir tai, kad naujosios kartos tarnybinės stotys turi daugiau mums aktualių galimybių“.

„Alna Intelligence“ HP verslo vystymo vadovas Rokas Ralys teigė, kad „blade“ tarnybinių stočių vienas didžiausių privalumų – jų administravimo galimybės ir paprastumas. „Blade“ tarnybinės stotys leidžia maksimaliai išnaudoti nuotolinio valdymo privalumus bei leidžia automatizuoti daugumą administravimo užduočių. Be to, „blade“ nėra tik tarnybinės stotys, bet visapusis sprendimas, integruojantis tiek tinklo bei duomenų saugyklų (SAN) komutacinę įrangą, tiek pačias duomenų saugyklas.

„Šis sprendimas ypač patrauklus, kai reikia lankstumo. Standartizuotų „blade“ tarnybinių stočių paskirtis gali būti lengvai keičiama iš vienos tarnybinės stoties užduotis perkeliant į kitą. Dažnai tokiu būdu užtikrinamas tokių kritinių paslaugų įmonėje kaip elektroninis paštas ar sąskaityba patikimumas.“, - sakė R.Ralys.

„Falck Security“ įsigytose „HP BladeSystem“ tarnybinėse stotyse veiks „Microsoft Exchange“ pašto serveris, kurio diegimo darbus planuojame baigti iki lapkričio mėnesio. Anot Ž.Naujalio, įranga jau sumontuota ir išbandyta – rezultatais bendrovė liko patenkinta. Spalio pabaigoje ši tarnybinių stočių sistema pradės veikti pilnu pajėgumu.

HP naujosios kartos „BladeSystem“ tarnybinės stotys, HP Tarnybinių stočių konsultanto Taraso Verčesukso teigimu, Baltijos šalyse sulaukė didelio susidomėjimo.

„Jomis domisi tiek nauji klientai, tiek esami, kurie jau naudoja „HP ProLiant“ bei ankstesnės kartos „HP BladeSystem“ tarnybines stotis. Apskritai, nuo liepos, kai pristatėme C klasės „BladeSystem“, šios stotys yra viena pagrindinių susitikimų su klientais temų“, - teigė T.Verčesuksas. Jis pabrėžė, kad C klasės „HP BladeSystem“ tarnybinės stotys jokiu būdu nėra eilinis atnaujinimas.

„Trejus metus kurta naujoji „BladeSystem“ karta aplenkė konkurentus pateikdama unikalias virtualizacijos, maitinimo, vėdinimo bei sistemos valdymo galimybes, kurios leidžia sumažinti ir įsigijimo, ir palaikymo kaštus. Su savo inovatyviomis savybėmis, C klasės „HP BladeSystem“ yra labai svarbus įvykis ne tik HP, bet ir visai rinkai“, - pabrėžė T.Verčesuksas.

„Blade“ tipo tarnybinės stotys yra sparčiausiai auganti tarnybinių stočių kategorija visame pasaulyje. Šio tipo tarnybinės stotys nuo įprastų skiriasi tuo, kad jos yra optimizuotos taip, kad užimtų kuo mažiau vietos, jų valdymas būtų paprastesnis. Jeigu įprastos, „rack-mount“ tipo tarnybinėms stotims reikia atskirų elektros maitinimo bei kompiuterinio tinklo kabelių, „blade“ tipo sistemose, taupant vietą, daug panašių elementų yra iškelta iš tarnybinės stoties į specialų indėką, į kurį jungiamos „blade“ tarnybinės stotys.

Šiuose indėkluose, greta kompiuterinio tinklo, maitinimo užtikrinimo, taip pat integruotos vėdinimo, įvairios komutacijos bei valdymo funkcijos. Dėl to, kad „blade“ tarnybinėse stotys yra optimizuotos ir užima mažiau vietos, į standartinę tarnybinių stočių spintą, kurioje paprastai telpa 42 tarnybinės stotys, „blade“ sistemų galima sutalpinti ir 100 ar net daugiau. Tai leidžia toje pačioje vietoje sukoncentruoti daugiau skaičiavimo resursų.

IDC tyrimų duomenimis Jungtinėse Valstijose 2005 metais „blade“ tarnybinių stočių buvo parduota 52 proc. daugiau nei 2004-aisiais. Nors prieš keletą metų „blade“ stotys tesudarė nedidelę dalį visos tarnybinių stočių rinkos, IDC prognozuoja, kad šįmet jų dalis sieks 11 proc., o 2009 metais – net 25 procentus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!