Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/58824/google-leis-svetimiems-zinoti-kur-esate/spausdinti/

„Google“ leis svetimiems žinoti, kur esate

Publikuota: 2017-03-24 14:02
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Technologijų milžinė „Google“ paskelbė naujieną apie naują žemėlapių funkciją, susijusią su jūsų vietos dalijimusi. Tokia naujiena visuomenę padalijo į dvi grupes, kadangi vieni šia paslauga ėmė džiaugtis, kitiems ji kelia didelį nerimą.

Naujoji funkcija suteikia galimybę jums atskleisti savo buvimo vietą realiu laiku ir šiais duomenimis pasidalinti su visais, kurie yra jūsų kontaktų sąraše. Patys „Google“ atstovai savo tokią idėją grindžia tuo, jog jums bus tiesiog lengviau susitikti su savo draugais.

Naudodamiesi šia funkcija jūs galėsite pasidalinti savo buvimo vieta siųsdami nuorodas, kurios sukuriamos vos tik jums įjungus vietų bendrinimo funkciją. O tai galima padaryti paspaudus mėlyną tašką žemėlapyje, būtent jis ir žymi jūsų buvimo vietą.

Tačiau problema ta, jog bet kas iš jūsų draugų gali persiųsti nuorodą kitam asmeniui, kurio jūs pats galbūt net nepažįstate. Tai reiškia, kad bet kas galės žinoti, kur jūs esate konkrečiu metu. Neabejojama, jog tai gali būti ypač patrauklu nusikaltėliams, kurie pasikėsins į jūsų turtą.

„Google“ ginasi, jog nuorodomis su jūsų buvimo vieta derėtų dalintis tik su tais, kuriuos gerai pažįstate. Be to, galima nustatyti, kiek laiko bus aktyvi nuoroda, perteikianti jūsų buvimo vietą (nuo 15 minučių iki 3 dienų).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!